internette dolaşırken cok guzel cok anlamlı bir yazıyla karşılaştım ve sizlerle de paylaşmak istedim.Can Dundar gene konuşturmuş kalemini... okumanızı oneriyorum,cok cok yerinde bir yazı gercekten!!!...

Son zamanlarda bir lise mezuniyet balosunda bulundunuz mu hic? Gitseniz, gorduğunuz ağır makyajlı, cesur dekolteli, yuksek topuklu, cep telefonlu kızların 16 - 17 yaşında olduğuna inanabilir miydiniz acaba?

Levent'te bir estetik kliniğinde gorevli bir uzmanla goruştum. Dinlediklerime inanamadım 14 - 15 yaşında kızlar, ana babalarından habersiz gelip kaşlarını kaldırmak, fazla yağlarını aldırmak, selulit tedavisi yaptırmak istiyor"muş.

Gecenlerde bir kız elinde Angelina Jolie'nin fotoğrafıyla gelmiş ve "Bununki gibi dudak istiyorum" demiş 18'lik bir kiz da goğuslerini buyutmesi icin yalvarmış. "En buyuk istekleri" neymiş biliyor musunuz? Zara'nın ya da Diesel'in 34 bedenine sığmak...

Bunun icin yarışıyorlarmış: "Cunku televizyon da gordukleri mankenler 34 beden giyiyor. Onu giyebilmek icin 44 kilo kalmaları lazım. Bunun icin resmen ac geziyorlar. Gun boyu yedikleri, bir kase yoğurt, iki tas salata, sigara, kahve ve kola... 500 kaloriyle yaşamaya calışıyorlar. O yuzden vucutlarında demir, sodyum eksikliği var. Yanlış beslendikleri icin vucutları hızla deforme oluyor, mudahale icin de bize geliyorlar." Uzman, bunun son 3 yılda gozlenen bir "patlama" olduğunu soyluyor: "Ben de anneyim, 18'lik 'lipolu' (yağ aldırmış) kızları gorunce dehşete kapılıyorum. Biriktirdiği 300 - 500 milyonla gelip 'Dudağımızı şişir' diyenleri 'Bırakın dudağınızı da gidin kafanızı şişirin' diye geri yolluyorum."

Genelde ust gelir grubundan hastaları bulunan bir jinekoloğun gozlemleri daha da carpıcı: Genc nufusta muthiş bir uyanma var" diyor. 17 - 18 yaşlarında lise oğrencilerinin kurtaj icin başvurduğunu soyluyor ve bazı gozlemlerini aktarıyor: Batı'da ergenlik yaşı 16 - 17'den 11 - 12'ye geriledi. Amerika'da 10 yaşa kadar duştu. Genc kızlar annelerinden cok daha erken adet goruyor artık... Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek cok nedeni olabilir ama en onemli nedenlerinden biri "psiko - seksuel uyarımın artması"... Yani, okulda, cevrede ve ozellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması...

Baştan cıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yuklu diziler, cıplaklığa cağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Ozellikle varlıklı kesimden gencler, lise cağında, ozentiyle buyuk ve seksi gorunme derdine duşuyor. Karşı cinsi de sadece bir seks nesnesi olarak goruyor. Anneleri mi? Onlar da kızlarının ponponlu corapları ve lastik ayakkabılarıyla genc gorunme cabasında...Kucukler buyuk, buyukler kucuk gorunmek icin yarışıyor adeta...

Kimseyi suclamayalım; bu tablo bizim eserimiz: İyi bir kalca sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ulkeden ne bekliyordunuz ki? Kafasını calıştıranların kafasını koparırken, kalcasını calıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl cocuklara "Goğsunu değil, kutuphaneni buyut" oğudu verebiliriz ki? Yasak care değil... Beyin faaliyetine itibar kazandırmaya ve oncelikler konusunda topyekun bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var.