60 yaşında okumaya karar verdi,

90 yaşında rektor oldu, 120 yaşında oldu!

EI-Ezher Universitesi'nin kapısına Zekeriya EJ-Ensdrî adında 60 yaşında bir ihtiyar gelmiş ve "Burayı kim yonetiyor?" diye sormuş. Bekci, "Rektor!" demiş, ihtiyar "Ben rektor olmak istiyorum, bana bunun yolunu anlatır mısın?" deyince bekci alaylı tavırla ona eğitim durumunu sormuş, ihtiyar, ilkokul mezunu olduğunu soylediğinde bekci gulmuş ve "Amca! Rektor olabilmek icin once ortaokul, sonra lise, ardından da universite okuyacaksın; daha sonra doktora yapıp docent ve profesor olacaksın; fakat senin yaşın 60'a dayanmış, bunları başarabilmen mumkun değil!" demiş, ihtiyar yine de umidini kaybetmemiş, yalvara yakara idare amiriyle goruşme izni almış ve sonucta hizmetci olarak universitede goreve başlamış. Calışırken bir taraftan da ilkokulu, liseyi, dışarıdan bitirmiş. Sınavlara girip kendi universitesinde okumaya hakkazanmış. Bu arada buyuk kultur hizmetlerinde bulunuyor, sosyal faaliyetlere, calışmalara onculuk ediyormuş. Universiteyi bitirdikten sonra yuksek lisansını, docentlik calışmalarını yapıp 90 yaşında profesor olmuş. Universite heyeti buyuk basarı ve calışmalarından duydukları memnuniyetten dolayı bu 90'lık ihtiyarı universiteye rektor secmişler. Birkac sene gorevini titizlikle yaptıktan ve nice talebeler yetiştirdikten sonra gorevinden ayrılmış. Yaşama azmi, başarma aşkıyla dolu hayati 120 yaşındayken noktalanmış.
Eğer ne istediğinizi bilir ve yılmadan calışırsanız, en gizli isteklere cevap veren Yaratıcı sizi duyacak ve mutiaka cevap verecektir. Zaten vermek istemeseydi, istemek duygusunu vermezdi. Oyle değil mi? O halde ne duruyorsun? Haydi iş başına!

Alıntı