Merhaba bir suredir kullandığım ı3WM Config dosyamı sizlerle paylaşmak istedim. Bu konu ı3WM'in ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatmamaktadır. Yalnızca kullandığım programları ve kısayolları paylaşıyorum. Siz de kendi ihtiyaclarınız doğrultusunda benim ozelleştirmelerimi deneyebilirsiniz.
Config dosyamın indirme linkini ve kullandığım programların GitHub linklerini ekledim. Ayrıca benim ozelleştirmemde $mod tuşumun Windows tuşu olduğunu hatırlatmak isterim.​

Daha guzel bir kilit ekranı icin "i3lock" yerine "betterlockscreen"
i3Lock'un geliştirilmiş bir versiyonu olan "betterlockscreen" kilit ekranınızı ozelleştirmeyi kolay hale getiriyor. Kilit ekranınıza dilediğiniz gibi resim ekleyip blur efekti verebilirsiniz. Programı yukledikten sonra Config dosyanızda ı3lock kısayolunu iptal ettikten sonra aşağıdaki kodu yazarak calıştırabilirsiniz. Ozelleştirmelerin nasıl yapılacağına dair bilgi icin github sayfasında gerekli bilgiler mevcut.

Bash:Panoya kopyala
bindsym $mod+l exec betterlockscreen -l dim.

I3lock

betterlockscreen

GNOME hesap makinesi "GNOME-calculator"
Bana gore Linux dunyasındaki en guzel tasarımlı hesap makinesidir. Kullanım seneryosuna gore 5 farklı modu bulunmaktadır.
Github

bindsym XF86Calculator exec gnome-calculator

Mavi ışık filtresi "blugon"
İşini yapıyor, guzel bir mavi ışık filtresi. Github

exec --no-startup-id blugon. bindsym $mod+F12 exec blugon --setcurrent="+600" bindsym $mod+F11 exec blugon --setcurrent="-600"

blugon

Duvar kağıdınızı ozelleştirmek icin "feh"
Duvar kağıdı ayarlama programıdır? Resim goruntuleme ozelliğine de sahiptir. Github

exec_always feh --bg-fill /home/alp/İndirilenler/sectiginizwallpaper.jpg

Dmenu yerine tamamen ozelleştirilebilir program başlatıcı "rofi"
Rofi tamamen ozelleştirebileceğiniz bir başlatıcıdır. İcinde bircok tema vardır ve dilediğiniz gibi ozelleştirebilirsiniz. Github
Config dosyanızda Dmenu'yu iptal ettikten sonra aşağıdaki kodla calıştırabilirsiniz.

Kod:Panoya kopyala
bindsym $mod+d exec --no-startup-id rofi -show drun

dmenu

rofi

kdeconnect ile bilgisayarınızı telefonunuz uzerinden kontrol edin.
Kdeconnect bilgisayarınız ile telefonunuzu yerel ağda eşleyen bir programdır. Telefonunuza yuklediğiniz uygulaması sayesinde bilgisayarınızı uzaktan kontrol edebilirsiniz. Clipboard ve dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Github

Kod:Panoya kopyala
bindsym $mod+k+i exec kdeconnect-app

kdeconnect

i3WM Config dosyamın linkini aşağıya bırakıyorum. İcerisinde gundelik kullandığım programların kısayolları ve ı3bar ozelleştirmeleri de vardır. Yalnızca program paylaşmak istediğim icin o kısmı eklemedim. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.
config