Şu an bilgisayarımda yuklu olan işletim sistemi Windows 7 Home Premium SP3.
Donanım olarak GA-M68M S2P, AMD Athlon II X2 240 2.8GHz, 2x2GB DDR2 800HMZ, Seagate 320GB 7200RPM sabit disk bulunmakta. Gorulduğu uzere eski ve onboard ekran kartı kullanılan bir sistem. 2. bir işletim sistemi kuracağım. Ubuntu veya Linux Mint geciyor aklımdan. Arkadaşlarım Mint oneriyor ama ben Ubuntu kurmak istiyorum. Kurmak istememin nedenleri ise daha yuksek performans, yazılım/kodlama icin acık kaynak kodlarına ve uygulamalara olan ihtiyacım ve guvenli bir işletim sistemi. Cevabını bilmek istediğim sorular var. Aslında bazılarının cevaplarını biliyor gibiyim ama emin olmak istiyorum.

1. Linux'a virus bulaşabilir mi, veya keylogger, RAT gibi uygulamalar sisteme erişim sağlayıp aktifleşebilir mi? Yani bir trojan ne kadar sorun cıkarabilir?
2. İki sistem aynı sabit diske kurulacağı icin iki ayrı işletim sistemindeki veriler diğer işletim sistemine zarar verebilir mi? Yani kastettiğim şey diyelim ki Linux'a tehlikeli bir dosya girdi, Windows işletim sistemime erişebilir mi? Ve verilere tabii. Bildiğim kadarı ile Windows uzerinden ortaya cıkan tehlikeler Linux'ta işlemiyor. Peki tam tersi ne durumda?
3. Linux'ta bankacılık işlemleri guvenli bir şekilde yapılabilir mi?
4. Bilgisayar eski olduğu icin suruculer konusunda endişeliyim. Linux'ta suruculer ne durumda? Otomatik yukleniyorlar mı?
5. Son olarak sizce hangi dağıtımı kurmalıyım?
Herkese teşekkur ederim.