Merhabalar ben 2015 yılında aldığım bilgisayarımda Secure Boot'u kapattığımdan beri sayısız farklı Linux dağırımları kurdum ve bunları kurarken diskimden bir bolumu ayrılmamış olarak bırakıyordum, sonra onun ustune USB'ye yazdırdığım ornek deepin.iso dosyasını kuruyorum.

Ama şoyle ki Ubuntu kurduğumda bana Grub kurayım mı dediğinde evet diyorum ama kurulum bittikten sonra eğer bilgisayarı yeniden başlattığımda hicbir tuşa basmazsam direkt olarak Windows 10 acılıyor. Kurduğum ikinci işletim sistemini acmak icin ise her acılışta Boot menusune giriş tuşu olan F12'ye basmam gerekiyor ve oradan kurduğum dağıtımı sectiğimde hicbir tuşa basmadığımda olması gerektiği gibi dağıtımın acılış ekranı geliyor (Ornek: Deepin, Deepin Recovery, Windows Boot sda2 gibi)

Bu dağıtımları silerken de Windows'tan Disk Yonetimi'ni acıp oradan işletim sisteminin kurulu olduğu bolumu siliyorum.

Benim merak ettiğim bu listede oluşan ve işlevsiz secenekleri silmenin bir yolu var mı? Cunku surekli bu yontemle kurulum kaldırma yaparsam sanırım orada 10 tane daha işlevsiz secenek olacak :/

Bilgisayarımın ozellikleri: (Aslında imzamda vardı ama yine de buraya yazıyorum cunku kurallarda bu gecersizdi diye hatırlıyorum)

MODEL=Acer Aspire VN7-791G-57BP RAM=8GB(1x8) DDR3L 1600Mhz CPU=Intel® Core™ i5 4210H 2.9GHz (TurboBoost ile 3.5GHz) GPU=Nvidia GTX 860M GDDR5 2GB 128-bit DX12 + Intel HD Graphics 4600 DEPOLAMA=1TB 5400rpm SATA HDD OS=Windows 10 Home x64 EKRAN=1920x1080 60Hz 17,3"