Merhaba.
Uzun yıllardır Windows işletim sistemi kullanıyorum kısa bir sure Mac deneyimim olsa da ana sistemim her zaman Windows oldu şu an 7 surum kullanıcısıyım ve ceşitli sebeplerden oturu artık yalnızca ozgur ve acık kaynak sistemleri kullanmak istemekteyim. İşim ve hobilerim sebebi ile Linux ihtiyaclarımı karşılar mı rahat edebilir miyim sizlere danışmak istedim.
Oncelikle işim bilgisayar programcılığı ve asp.net, csharp form, mvc projeleri uzerinde calışıyorum zaman zaman evdeki kişisel bilgisayarımdan da bu tarz projeler geliştirmem gerekebiliyor, bu konuda araştırma yaptığımda Visual Studio Code ve Ms Sql urunlerinin Linux'da desteklendiğini gordum bu acıdan sorun yok gibi.
Steam uzerinden ve harici olarak oynadığım oyunlar var, CSGO, GTA 5, PES, FIFA serilerini oynayan standart bir oyuncuyum ve bu oyunları Linux'ta sorunsuz oynamaya devam edebilir miyim ?
Ayrıca hobim olan muzik produksiyon ve aranje icin bir takım uygulamalar Linux destekliyor, ancak ben Wiindows uzerinde Presonus Studio One ve FL Studio yazılımlarına alışmış ve kullanıcısı olmuş durumdayım. Bu uygulamaları Linux uzerinde native olarak ya da Wine gibi emulatorlerle sorunsuz olarak kullanabilmem mumkun olur mu ?
Acıkcası sizlerin goruşlerine gore hareket edeceğim, alışkanlıklar problem değil yeni bir sistemi kullanmayı yadırgamam, onemli olan işimi gorebilmek ve bana cevap verebilmesi, gozume kestirdiğim dağıtım ise Lime.