14 yıldır Windows kullanıyorum ve artık bunun değişmesini istiyorum. Bilgisayar konusunda tecrubeli olduğumu soyleyebilirim hem yazılımsal hem donanımsal olarak. Hatta belki biraz kod yazmaktan da anladığımı soyleyebilirim ama cok fazla değil. Sadece C#'a aşinayım. Kendim hakkındaki ovunmemi bir kenara bırakarak konuyu gecmek isterim;

Şu saatten sonra Linux kullanmak istiyorum. Bunun benim bilgisayar uzerindeki ilgimi ve yeteneklerimi geliştireceğine de inanıyorum. Yeni başlangıc hakkında bir bilgi bulamadım internet araştırmalarım sonucunda. Merak ettiğim şey şu, Linux'u ilk defa kullanacağım icin kesinlikle bir Masaustu yonetici kullanmalı mıyım? Bu ne olmalı? KDE hoş gozukuyor. Linux olarak Arch Linux kullanmak istiyorum bu yanlış bir duşunce mi? Yoksa Ubuntu'dan başlamak benim icin daha mı iyi olacaktır? Sorularımın cevaplarını sebepleriyle belirtirseniz cok mutlu olacağım

Son olarak;

120GB'lik bir SSD uzerine hem Windows hem Linux kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapmalıyım? İlle de bir yukleyici yoneticisi kullanmalı mıyım yoksa bunu saf Arch yukler gibi mi yapmam daha doğru olacaktır? Hangi Linux'u nereden, hangi linkten indirmem gerekiyor? USB'ye nasıl yazabilirim? Yuklerken nelere dikkat etmeliyim veya neleri nasıl yapmalıyım?

Son olarak neleri bilmem ve neleri oğrenmem gerekecektir?

Sistemim;

i5 6600 İşlemci RX 480 Ekran kartı 8 GB RAM DDR4 120GB SSD MSI H110M PRO-D Anakart
Saygılarımla,
BlackTSix