Yeni almış olduğum SanDisk Extreme USB 3.0 Flash belleğime multiboot şeklinde farklı varyasyonda birkac adet Linux kurmak istedim. YUMI isimli multiboot hazırlama programını gordum Technopat'daki rehberden de faydalanarak bi kac kez denememe rağmen, her seferinde Flash disk'in ROOT kısmında sadece multiboot isminde klasor oluşuyor hicbir setup.exe, boot dosyaları vs yok. Sadece ana dizindeki multiboot klasorunun icinde olması gereken dosyalar var fakat durum boyle olunca USB'den başlattığımda hicbir şey ekrana gelmeden Windows 10 başlıyor. Hata falan da vermediği icin kafam karıştı. Muhtemelen USB'nin ana dizininde olması gereken boot dosyalarını oluşturamadığı icin boot edemiyor fakat ne yaptıysam boot edilebilir hale getiremedim. Tek partition oluşturuyor diye gordum elimle 4GB'lik bir persistence kısmını oluşturmayı denedim ama sonuc aynı. Bu arada belleğim 64 GB modeli, geldiğinde Fat32 idi ben ExFat format attım ancak YUMI Linux icin Fat32 formatı attı tekrar. Aklınıza gelen bir dene dediğiniz cozum olursa yazmayı ihmal etmeyin lutfen, teşekkurler.

Diskin ici YUMI yukleme işlemini tamamladıktan sonra bu şekilde oluyor.

Guncel arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.