Starship, config dosyasını duzenleyerek terminalimizin gorunumunu ozelleştirebileceğimiz guzel bir arac.

Şu ana kadar Xfce terminal, Kitty, Foot, Alacritty terminallerinde test ettim ve hepsinde guzelce calıştı. Ayrıca hem bash kabuğunda hem de fish kabuğunda sorunsuzca calıştı.

Lafı uzatmadan kurulum ve basitce kullanıma geceyim.

Kurulum

Starship'i kurmak aslında cok basit ve butun dağıtımlarda kurulum şekli aynı.

curl -sS https://starship.rs/install.sh | sh komutunu kullanarak Starship'i kurabiliriz.

Ardından kullandığımız terminal kabuğunun config dosyasına Starship'i otomatik olarak calıştırması icin komut girmeliyiz.

Bash: ~/.bashrc dosyasına eval "$(starship init bash)" satırını ekleyin.
Fish: ~/.config/fish/config.fish dosyasına starship init fish | source satırını ekleyin.
Zsh: ~/.zshrc dosyasına eval "$(starship init zsh)" satırını ekleyin.

Yapılandırma
Starship'i yapılandırmak icin Starship: Cross-Shell Prompt sayfasına bakabilirsiniz ancak ben burada basit bir şekilde hazır bir yapılandırmayı kullanmayı gostereceğim.

Starship: Cross-Shell Prompt Starship is the minimal, blazing fast, and extremely customizable prompt for any shell! Shows the information you need, while staying sleek and minimal. Quick installation available for Bash, Fish, ZSH, Ion, Tcsh, Elvish, Nu, Xonsh, Cmd, and Powershell.
starship.rs

Bağlantıda onceden yapılandırılmış configler var ve hepsini tek komutla eklemeyi gosteriyor. Bu rehberde kendim kullanıyor olduğum Pastel Powerline'ı gostereceğim.

Gorunumu şu şekilde:

Pastel Powerline'ı kurmak icin: starship preset pastel-powerline -o ~/.config/starship.toml komutunu girmeniz yeterli. Terminali yeniden başlattığınızda Starship otomatik olarak başlamalıdır.