Selam, 10 yılı aşkın bir suredir Windows kullanıcısıyım. Fakat farklı deneyimler edinmeyi severim. Windows'tan Linux'a geciş yapmayı duşunuyorum. Linux'a biraz goz attım ve araştırdım. Linux'ta dağıtımlar olduğunu oğrendim. Dağıtımlar birbirlerine gore farklılık gosteriyormuş. Hic Linux kullanmayan bir kişiye onerileriniz nelerdir? Hangi Linux dağıtımını onerirsiniz?

Benim icin tabii ki faktorler bulunmakta.
Gunluk hayatta saatlerce oynamasam da gunluk birkac saatimi oyun oynayarak gecirmeyi severim. Orneğin GTA 5, Forza Horizon 4 ve 5, Minecraft, Valorant vs.
Aynı zamanda bir yazılım geliştirme oğrencisi olduğum icin Java ile Android Studio, C# ve ASP.NET Core ile Visual Studio, HTML CSS JavaScript ile Visual Studio Code uygulamaları kullanıyorum.

Ek olarak driver sorunu ceker miyim?

Sistem:
ASUS TUF FX505DD GTX 1050 3GB AMD Ryzen 5 3550H 16 GB RAM Ayrıyeten ASUS'un Armoury Crate uygulaması var ve bu uygulamadan laptopun performans modlarını değiştirebiliyorum. Sessiz, Performans, Turbo modları mevcut. Bu modlar sadece fan hızıyla alakalı değil aynı zamanda işlemciyi ve ekran kartını da kısıtlıyorlar. Bu uygulama olmadan hic test etmedim bilgisayarı nasıl performans veriyor bilmiyorum. Eğer o olmadan da bilgisayar kendini otomatik ayarlayabilir derseniz zaten problem yok demektir. Bilgim olmadığı icin onun icin de ek bilgi istiyorum.

Teşekkurler.