Merhaba Linux severler;

Daha cok Windows Lan'da implemantasyon ve destek olarak calıştım. Ama hep bir *nix LAN'da ne tur işler yapılıyor ve bu ağın hızı - projeleri ve teknik sorunları - son kullanıcı destek ihtiyacları - cozumlerini merak etmişimdir.

Rica etsem calıştığınız projelerdeki,
İcinde veya temelinde *nix bulunan lan projelerinizi paylaşabilir misiniz?
Buna en cok yaşanan sorunlar ve cozum şekillerini de ekleyebilirsiniz.

Ben kendi tecrubem ile paylaşayım.
Oracle 7.3 umuzu ilk once NT3.5 da host ettik, zamanla 4'a aktardık ama Client sayısı arttıkca hardware değişimi instance performansını sağlayamadı. Sco Unix kurduk ve nerede ise 10-20 kat SQL performans değerleri yukseldi. Aslında reel bir UNIX projesi değil. Sadece DB'nin Unix bir serverda performans farkı. Client interface MSAccess 95 idi kimse inanmıyacak ama oldukca harika bir interface. Ozellikle cok hızlı rapor hazırlama ve ekleme acısından. Compile - screen re-size derdin de yok. (ne gunlerdi o gunler).

Daha sonra bir otobus firmasında Online rezervasyon projesinde bulundum. Client interface Java idi. DB Oracle 8 ve SUN Server uzerinde idi. Client interfaceleri webden Online Update oluyordu. O zamanki internet haricinde reel bir teknik sorun olmuyordu projede. Sun server ve Oracle performansını konuşmaya gerek yok.

İlerleyen donemde bir belediye projesinde W2K3 server a terminal server lisansı verilmemesi icin Linux'den bir patch ile terminal server projesi yaptık. Bu proje de reel bir Linux projesi değil. Clientlar tamamen disksiz olarak her şeyleri Win server dan kullanılacak şekilde calışıyordu. Farklı bir 3Com ethernet ile bağlantı sağlandı.

Benim cok kısa yazdığıma bakmayın. Siz mudahil olduğunuz projelerinizi detaylı (kişisel veya kurumsal detay haric) anlatım yaparsanız, katılımcılarımız da daha yeni ve farklı projeler icin ışık olabilir calışmalarınız.

Hatta hayalini kurduğunuz, uygulama sorunları yaşadığınız projeleri de paylaşırsanız konuya katılımcı sayısı daha da artar. Linux kullanımı da artabilir bu şekilde.

Saygılarımla.