Coğu zaman sorunla karşılaşıp buna kafa yoran ve forum forum dolaşıp internetin derinlerine inip, gerekirse bash yazan veya Windows Manager'ına daha guzel gozukmesi icin saatlerce .cfg ceken kişiler kısa tabirle normal son kullanıcıdan birer "nerd" 'e donuşmekte.
Saf bir işletim sistemi kullanıp tum yetkileri alınca acılan bilgisayar bilimleri ufku daha sınraları yazılımcığa kaymakta. Kendimden biliyorum. Lisedeyken Kali Linux kurup hacker olma heveslerimden bugunlere geldim ve şu anda mid level on yuz geliştiricisi olarak calışmaktayım. Linux olmasaydı ben bu mesleği yapmazdım buyuk ihtimal. Yapardım ama parası cok diye yazılım okuyun yiğenim diyenleri dinleyip okurdum, zaten o zaman da bir halt yapamazdım.
Eğer GNU/Linux kullanıyor iseniz ve meraklı iseniz geleceğiniz parlak diyebilirim dostlarım. Eğer kullanmıyor iseniz ve ileride `YAZILIMCI OLACAM PARAYA PARA DEMEYECEM` diyecek iseniz şimdiden Linux kullanmaya başlayın cunku piyasada Linux bilmeyen adamlara stajyer gozuyle bakmaktalar. Hayırlı forumlar / sosyaller...
- Debian spor.