Merhaba arkadaşlar,

Konuyu linux işletim sistemleri konusuna actım ama aslında windows'u da kapsayan bir durum.

Sorunu kısaca aşağıda anlatmaya calıştım. Gelecek cevap veya ihtiyaca gore detay da verebilirim;

Zyxel nsa25 modelinde 2 diskli bir nas cihazım var. nas cihazları bildiğiniz uzere linux tabanlı işletim sistemleri kullanıyorlar. Bu cihazı evimdeki yerel ağımda veri depolama amacıyla kullanıyorum.

Nas cihazı icindeki hdd'lere dolasıyla ağ uzerinden bağlanıyorum.
Problem de burda başlıyor. Cihaz icindeki klasorlerimin iconlarını değiştiremiyorum.

Sağ mouse / ozellikler / ozelleştir kısmına geldiğinde "simge değiştir" butonu cıkmıyor.

Ağda uzerinden bağlantı sağlanan hdd'lerin icindeki klasorlerin simgelerini değiştirmenin ceşitli yolları ingilizce olarak anlatılmış bir kac forumda. Tek tek onları da uygulamaya calıştım ama başarılı olamadım. Ya ben bir yerde eksik birşey bırakıyorum ya da onların anlattığı metotlarda sorun var. İsterseniz o konuların linkini de paylaşabilirim.

Icon dosyasını klasorun icine atıp desktop.ini dosyasını da editledim, autorun.inf de oluşturdum. Klasor masaustundeyken iconu gozukuyor, ağdaki hdd'ye atınca default sarı ikon oluyor.

Cevaplarınızı bekliyorum.
İyi calışmalar.