Katılmadınız ya da eklemek istediniz bir şey olursa yazabilirsiniz başlıyorum.
1.Linux League of Legends acmıyor
2.Guvenlik ve mahremiyet
Windows'ta biliyorsunuz Microsoft ne yaptımızdan haberi var. 3.parti uygulamalarla engelleyebiliyoruz ama bilgisayar hakında fazla bilgisi olmayn kişiler bunu genellikle yapmıyor. Konumdur kişisel reklam gibi ozllikleri kapatabiliyoruz kurulum sırasında ama varsayıllan olarak acık geliyorlar. Linux dağıtımları coğu acık kaynak olduğu icin arkada ne calıştırdığını gorebiliyorsunuz. Kişisel reklamdır konum gibi servisler kurulum ekranında varsayılan olarak kapalı geliyor. Guvenlik konusuna gelirsek guncel Linux dağıtımı ile guncel Windows aynı ama kullanıcıların coğu Windows kullandığı icin internetde Windows'a gore virus var Linux'a virus bulaştırma ihtimali cok duşuk.
3.Uygulama kurma
Windows'ta uygulama kurma konusunda zayıf Store biraz duzelmiş olsa da coğu programı kendi sitelerinden indirip kuruyoz bu da guvenlikte sıkıntı cıkartıyor site sahte ise Windows'a virus bulaşıyor. Kurulumu ise oda biraz sıkıntı kurulum sırasında reklam cıkabiliyor. Linux'ta ise kendi mağazalarında bir suru uygulama var kurmak istediğinde tek tıkla kuruyor ve bu mağazada zaralı yazılım yok (varsa da ben bilmiyorum) guvenlik konusunda cok iyi.
4.Kişileştirme
Windows'ta kişileştirme konusunda yetersiz. Linux'ta masaustu ortamından sıkılırsan tek komutla değiştirebiliyorsun KDE gibi masaustu ortamlarında neredeyse her şeyi değiştirebiliyorsun ya da yeni ozellik ekleyebiliyorsun. Kısayol ekleyebiliyorsun. Windows'ta yapılır ama bunun icin 3.parti program indirmek lazım.
5.Suruculer ve guncelleme
Surucu konusunda Linux beni hic uğraştırmadı (AMD suruculeri cekirdeğe gomulu geliyor. NVIDIA Intel ekran karti suruculerini komutla ya da Linux'un mağazasında kurabilirsiniz) butun donanımımı tanımış. Windows'ta surucu konusunda uraştırmadı ama Windows Update indirdi bazı ekran kartı suruculeri sorunlu iniyor (belki sizin başınıza gelmemiş olabilir).Windows'un guncellemeleri biraz sıkıntılı olabiliyor. Forumda bile gormuşsunuzdur. Linux'ta o sorun yok olsa bile GRUB on yukleme menusunden eski surume rahatlıkla donebiliyorsunuz. Linux'ta guncellemeleri istediniz zaman indirebilirsiniz. Windows'ta haberim olmadan arka planda indiriyor.
6.Linux'ta konsolun Turkce olması
Şimdi bu makalleyi neden Windows'tan yazdımı sorabilirsiniz oyunlarım hepsi Windows'ta. Oyun oynayacağım zaman Windows geciyorum. Şimdi diyenler olcak Linux'ta oyun oynanıyor ama Linux desteklemeyen oyunlarda Windows yakın ya da Windows'tan daha iyi ya da kotu performans alma şansın var bir de bir suru oyun var rahat bilgisayar 3 4 gun acık kalması lazım.