Arkadaşlar merhaba,
Yıllardır sorun yaşadığım HP Pavilion G6 1307et bir laptopum var. Bu laptop uzun suredir Windows uzerinde sağlıklı calışmadığı(Wi-Fi kopması vs) icin Ubuntu temelli bir dağıtım kurarak sorunu cozdum.
Bu laptopu uzun suredir kardeşim kullanıyordu onun gunluk işleri icin sorun cıkartmıyordu. Fakat yakın zamanda benim kullanmam gerekecek ve ne yazık ki tam verimi alamıyorum cihazdan. Cunku beni yıllardır illallah ettiren cift ekran kartı sorunu var. Teoride harika olan ancak pratikte hicbir işe yaramayan bir muhendislik harikası var ortada.
Bu makinenin paylaşımsız 1 GB ekran kartı var AMD Radeon HD 7450M olmak uzere. Bir de sanıyorum ki onboard Intel kart var, markasını modelini unuttum.
Benim icın kartlar arasında geciş yapmaması sorun değil. Hatta mumkunse yapmasın, sadece AMD kartı kullanıp geceyim. Lisede Linux kullanmaya başladığımdan beri cozemiyorum bu durumu. Yıllardır aklıma geldikce 2 3 satır aratır bakarım, yok olmuyor bulamıyorum. Şimdi universite bitecek ve maddi nedenlerden dolayı kasamı satıp bu laptopu kullanmam gerekecek. O nedenle bana bir cozum yolu gosterirseniz cok minnettar olurum. Sadece AMD kartı kullanabileyim yeter, dağıtım hic fark etmez. Mumkunse hafif bir şey olmasını tercih ederim zira laptopun pek gucu yok. Ozelliklerini aşağıya ekliyorum.
Yanıtlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.
İşlemci ıntel™
İşlemci modeliıntel® core™ i5-2450M
İşlemci hızı2.50 GHz.
İşletim sistemi Windows 7 Home Basic.
Sistem belleği4 GB 1333 MHz.
Kapasite 500 GB.
Ekran kartı hafızası1 GB paylaşımsız.
Ekran kartı AMD Radeon HD 7450M.
Ekran ozelliği 15.6" LED.
Optik surucu DVD/RW (okuyucu ve yazıcı)
Klavye Turkce Q
Hdmıvar.