Bıktım arkadaş şu Windows'tan..

Gidip DVD'ye onca para oduyoruz onla da kalmıyoruz. Virus programı KIS de satın alıyoruz koruyalım sistemi, arşivime bir şey olmasın diye, emek verip bir şeyler yapmaya calışıyoruz ama olmuyor. Windows kadar nankor işletim sistemi gormedim hayatımda

Akşam sorunsuz calışan bilgisayar sabah actığımda depo olarak kullandığım 1 TB'lık disklerin bir tanesini acmaya calıştığımda bicimlendirin diyordu, kendim uğraşmadım icinde 832 GB veri var, servise harddiski aldığım yere gittim tabii adamlar taktılar kendi makinalarına HDD cıktı. Ortaya bicimlendirin de demedi.

Adamlar senin kasaya takma bunu once format at sistemine, sonra tak HDD'yi sorun cıkmaz dediler eve geldim KİS le tarattım virus bulamadı. KIS'i kaldırdım Avast kurdum onla tarattım yine bir şey cıkmadı. Avast'ı kaldırıp AVG, ESET , Bullguard hatta MSE'ye tarattım yine bir şey cıkmadı.

Malware, spyware, trojan programları ile tarattım onlarda da sonuc temiz cıktı. Sonra HDD'yi taktım yine bicimlendir diyor. Format attım taktım. Diske sorunsuz ulaşabildim. Diskin acıldığını gorunce bir nefes cektim icime insanın 1 gunde alacağı oksijeni 1 asılmada cektim icime

2 adet 1 TB'lık disk var sistemde boş zamanlarımda tv kartı ile kaydettiğim videolar internetten indirdiklerim şahsi dosyalar, resimler onların icinde saklı. Bir şey olacak disklere diye odum kopuyor surekli. Formatladıktan sonra servisi geri aradım telefonla. Adamlar Windows bu, arada kafası bozulur kafasına gore işlem yapar deyip resmen dalga geciyor. Şunu da soylediler sorun istemiyorsan Linux'a gec onda boyle sorunlar yok dediler. Linux kullanmayı az cok biliyorum Windows kadar olmasa da bilgi sahibiyim.

8 GB RAM olduğuna gore 64 Bit'liğini kurmalıyım ama takıldığım konu. Anakart, ekran kartı, ses kartı, TV kartı, yazıcı suruculerini bulabilir miyim ? Linux'la icli dışlı olan dostlar vaktinizi ayırıp doğru bilgileri verirseniz minnettar kalırım. Ubuntu'da karar kıldım.

Saygılar..