Samsung ’un yeni Smart TV Yazılım Geliştirme Kiti Linux ve Mac işletim sistemlerini destekliyor

Samsung ’un Smart TV SDK (Samsung Geliştirme Kiti) 4.0, Smart TV ekosisteminin geliştirme calışmalarını yaygınlaştıracak.

İstanbul, 11 Ocak 2013 Samsung Electronics 2013 Uluslararası Tuketici Elektroniği Fuarında (CES) 08-11 Ocak 2013 tarihleri arasında sunacağı Smart TV SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) 4.0 ’ın duyurusunu yaptı. Smart TV SDK, Smart TV yazılımlarının Windows ’un yanı sıra Linux ve Mac işletim sistemlerini destekleyecek şekilde geliştirilmesini sağlayacak.

Bugune kadar Samsung ’un Smart TV yazılım geliştirmesi sadece Windows işletim sistemini destekliyordu. Yeni SDK 4.0 Linux ve Mac ortamlarında Smart TV yazılımlarının geliştirilebilmesine olanak verecek. Boylece Smart TV yazılımının, Windows işletim sisteminin yaygın bir şekilde kullanılmadığı bazı alanlarda aktif bir şekilde geliştirilmesinin yolunu acılması bekleniyor.

Samsung, TV sektorunde yerel bir bulut geliştirme ortamı sunan ilk ureticisi oldu. Bu ortam, bir acık API (Uygulama Programlama Arayuzu) kullanarak web servisleri arasında kurulan bağlantıya dayanan icerik geliştirme calışmalarını mumkun kılıyor.
Ayrıca Smart TV SDK 4.0 Mac işletim sistemi kullanan geliştiriciler ile Windows işletim sistemi kullanan diğer işleticiler arasında ekip calışması yapılabilmesini sağlıyor. Sonucta bircok geliştirici bir ekip calışmasına katılabilecek ve yazılım geliştirmede daha verimlilik artışı ve maliyet tasarrufu sağlanabilecektir.

Smart TV SDK 4.0 ’da standart bir programlama dili olan HTML5 ’in genişletilmesi ve desteklenmesi yoluyla bircok yazılım geliştirici icin Smart TV uygulamalarının geliştirilmesinde kolaylıkla rol alma olanaklarının temellerini attı. HTML5 ile Samsung yakınsama uygulamalarının geliştirilmesini destekleyen entegre bir ortam oluşturmayı başardı. Boylece Samsung ’un Smart TV ’leri harici cihazlarla iletişime ve etkileşime girebilecekler.

Smart TV yazılımının, Samsung ’un Smart Etkileşim fonksiyonu uzerinden aktif bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla şirket Smart TV ’lerinin ses ve hareket tanıma fonksiyonlarını guclendirdi.

Samsung Electronics Goruntuleme Departmanından Sorumlu Başkan Yardımcısı Hyogun Lee, “Samsung, dunyanın her yerindeki yazılım geliştiricilerin, yaratıcı fikirlerini kullanarak daha kolay bir şeklide Smart TV yazılımları geliştirebilecekleri bir ekosistem kurma cabalarını surduruyor. Geliştiricilerin yaratıcı fikirleri ve Samsung Smart TV ’lerin yenilikci ozellikleri bir araya gelerek muşterilere optimum Smart TV deneyimlerini sunacak” dedi.