Arkadaşlar oncelikle herkese merhaba hayırlı forumlar diliyorum. Elimde 2 adet sorun mevcut ve ikisini de cozmek istiyorum yoksa cıldıracağım.
Oncelikle 2015 en ust model Macbook Pro 13 inc Retina kullanıcıyım. Bu gune kadar hep bilgisayarı ilk actığım gibi "Yosemite" işletim sistemi ile kullanıyordum ve en sonunda "El Capitan" işletim sistemine gecmeye karar verdim ama hata mı ettim bilmiyorum...
1. Sorunum : Yosemite kullanırken ben bilgisayarıma S-LINK Usb 3.0 gigabit lan (USB to ETHERNET) ceviricisi ile internet erişimimi sağlıyordum ve bu cevirici 100 Mbps internet paketimin 95 Mbps'sini kesintisiz bana sağlıyordu... Fakat El Capitan'a geciş yaptıktan sonra bu ceviriciyi artık kullanamıyorum yani bildiğiniz calışmıyor. Ben Yosemite zamanında bu urunun kendi driveri olan MAC 10.6 - 10.8 driver'ini kurup calıştırmıştım.. Fakat bu urunun El Capitan yani 10.11.5 driveri mevcut değil... Bu cihazı calıştırmak icin ne yapabilirim? Yani bir şekilde bu cihazın eski driverini yeni surum işletim sistemine yuklemek istiyorum bunun bir yolu var mıdır? Ya da en basitinden bu cihazı driver siz calıştırmanın bir yolu varmıdır? Tak calıştır misali. Aslında yabancı forumlarda gorduğum kadarıyla sadece USB to ETHERNET değil başka insanlar Thunderbold to Ethernet ceviricisinde bile aynı sorunu yaşamışlar.. Yani El Capitan'da bununla ilgili bir sorun mevcut fakat ingilizce yetersizliğimden cozum yollarını pek anlayamadım (hepsi sorunu cozmuş). Lutfen bu konuda yardımcı olabilirseniz minnettar olurum..
Kullandığım cihaz bu:
http://www.eyfel.net/imagebuyuk/s-l...ps-gigabit-ethernet-cevirici-puaxi_4297_1.jpg 2. Sorunum : Gelelim ikinci sorunuma arkadaşlar.. Ben Yosemite kullandığım zaman Wi-fi ile 100 Mbps internet paketimin 70-80 Mbps civarında hız alabiliyordum. Fakat El Capitan'a gectikten sonra Wi-Fi hızım 30 Mbps'yi gecmiyor ve bu gercekten cok can sıkıcı.. Her yolu denedim , sistem tercihlerinden bazı şeyleri silip tekrar PC'ye reset atıp tekrar bağlanmalar bla bla bla.. Ama fayda etmedi. iPhone 6S telefonumda bile Wi-fi ile 60-70 Mbps hız alıyorum şu an.
Dediğim gibi El Capitan'da bu sorunları yaşıyorum ve işim gereği hızlı internete ihtiyacım var.. Biraz uzun oldu fakat eğer bu sorunu cozersek herkes yararlanabilir.. Herkese cok teşekkur ediyorum şimdiden..