Arkadaşlar Lenovo z50 cihazıma El Capitan 10.11.4 surumunu başarılı şekilde kurdum. (Tabii ki bu başarıya 20 kez windows ve mac format atarak ulaştım kolay olmadı. Hackintosh gercekten emek istiyor. Technopat olmasaydı başaramazdık hic birimiz. Cok teşekkurler.)

Şimdi sorularım şunlar:

1-Appstore'da el capitan'ın yeni guncellemesi gozukuyor. Bu guncellemeleri yapsam herhangi bir driver ya da kext kaybım olur mu? Yani tam her şeyi sorunsuz kurmuşken elimize yuzumuze bulaştırır mıyız?

2-İndirdiğimiz uygulamaları mesela Xcode diyelim. Bu uygulamaların DMG ya da PKG halini oluşturmamız mumkun mu? Silinirse ya da format atılırsa elimde hazır setup dosyası bulunsun diye soruyorum. Cunku boyutları buyuk olan uygulamalar var gercekten.

3- Touchpad'im tam olarak calışmıyor. Buton kısımları haric elimi gezdirdiğim alanda click işlemi yapmıyor. 3 parmak fonksiyonları falan hic calışmıyor. Ancak klavyem sorunsuz calışıyor. USB Mouse kullanıyorum fakat touchpad'im de sorunsuz kurulsun istiyorum.

Ozellikler bu şekilde.

Giriş:
Klavye Standart PS/2 Klavye
Fare ELAN Input Device
Fare HID uyumlu fare

ELAN, FocalTech and Synaptics (Smart Touchpad) Driver (Mac OS X) - Smart Touchpad

Bu adresten ELAN 4_0_5 dosyasını indiriyorum ve Transmac ile olduğu gibi System/Library/Extensions icine atıyorum fakat tam performanslı calışmıyor.

KextWizard ile yuklemeye calışınca da .plist uzantılı dosyaları yuklemiyor. Acaba icindekileri tek tek klasor olarak mı atmalıyım yoksa .plist uzantılı dosyaları yuklemek icin başka bir yontem mi var? Şimdiden teşekkur eder, herkese iyi calışmalar dilerim.

Bu sorunu ilk hackintosh kurma girişimlerim sırasında yanlışlıkla halletmiştim fakat şimdi duzelmiyor. Touchpad'i bir turlu tam anlamıyla kullanamıyorum.