Merhaba,
Bir suredir buradaki rehber ile kurulum yaptığım High Sierra sistemi Windows 10 ile farklı disklerde Dual Boot yapıyorum. Bir suredir hicbir kext guncellemesi yapmadığımı fark ederek dun kext-updater'dan ceşitli Kext'leri indirdim ve kextbeast ile yukledim. MacOS'u Boot etmeye calıştığımda Apple logosunda takılı kaldı. Bunun uzerine sorunun ne olduğunu bulmak icin verbose modu actım ve tekrar Boot ettim. Şaşırtıcı şekilde verbose modda sistem acıldı. Daha sonra da Apple logosu ile Boot ederken de acılmaya devam etti.
Bu olaylardan sonra bir oneri uzerine (kext guncellemesi ile alakasız olarak) Bitdefender virus scanner kurdum ve once kritik yerlerin taramasını gercekleştirdim. Bundan sonra deep System scan yapmak istedim fakat 3 defa denememe rağmen yaklaşık 25 dakika sonra Bitdefender kendi kendine kapandı. İlk deep Scan'de kext-updater'da bir tehdit buldu ve sildi.
sorum şu:​

bu basit virus taramasını gercekleştiremememin nedeni nedir?
Kext guncellemesi ile bir alakası olabilir mi? (olacağını zannetmiyorum fakat Mac sistemler ile ilgili cok az bilgim olduğundan ilgili olması muhtemel bu durumdan bahsetmek istedim.)
Şimdiden teşekkurler.

Sistemim:
Gigabyte - GA-H81M-S1​
Intel Core i5 4460​
NVIDIA GTX 970​
Seagate - Barracuda 1 TB 3.5"​