Okul gereği Dualboot Windows 10 yuklemem gerekiyor, cizim programlarını yukluyorum. Windows olmazsa olmaz.

Olay: Neden Ventura'dan sonra Windows kuramıyorum: Big Sur ve sonrasında hicbir şekilde Opencore ile USB'den Windows 10 kurulmuyor, Amerikan videolarda DVD ile kuruluyor ama hem onunla uğraşamam hem de benim cihazda DVD okuyor calışıyor ama geri cıkartırken kasaya carpıyor. En dibine kadar ameliyat yapıp cıkartmam gerekiyor DVD'yi. O yuzden uşenip Catalina'nın ustune Ventura yada Monterey kuruyordum. Şu an cihazda temiz kurulum şeklinde Ventura yuklu. Ama Catalina olmadığı icin şoyle bir hatayı alıyorum: " Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is has an MBR partition table, On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks" bunun cozumu diski silip CMD ile GPT'ye cevirmek ama icindeki bootcamp dosyaları gittiğinden onu da denedim ve başarısız oldum.

Dediğim DVD&USB olayı:
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et

Soru 1: Catalina ustune Ventura kurulması sıkıntı yaratır mı?

Soru 2: 13" MacBook Pro i7 2.9-3.6GHz 8 GB 500GB SSD makineye Ventura mı yoksa Catalina mı kullanmak mantıklı olur? Pil ve performans vs.
Şuan mecburen Catalinayı yazdırıyorum.