Merhaba, ufaktan sistemin kurulumunu tamamlamak uzereyim. Ama Ventura da surekli bir problem cıkıyor. Big Sur ile bu kadar uğraştığımı hatırlamıyorum. Neyse sorunum şu;
Ventura 13.4 uzerinde After Effects'de ciddi bir performans kaybı olduğunu goruyorum. Geekbench testlerinin sonuclarında hicbir sorun yok ama AE uzerinde performans cok kotu. Bunun sebebinin metal driverı olduğunu duşunuyorum. Ekteki gorseller 5700XT kullanan Big Sur ve 6800XT kullanan Ventura'ya ait. Ventura olanı smbios 19.1 olarak denedim ama hic bir şey değişmedi.
6800 XT kullanan bir arkadaş varsa kendi ekran goruntusunu paylaşabilir mi? Bunların dışında onerilerinize de acığım.
Sistem bilgisi.
6800XT ROG STRIX Z790-H I13900k Ventura 13.4 OC 0.9.2 MacPro 7.1
5700XT Gigabyte Z390 i9 9900K Big Sur OC 0.9.2 iMac 19.1
Arastirmalarim devam ediyor ve en azından benim yaşadığım sorun sanki şununla ilgili;
Navi21 kart kullanmama ragmen Hackintool da PCI-e bolumunde AMD bolumu altinda upstream ve downstream portlar ne hikmetse şu sekilde gorunuyor
Navi 10 XL upstream port of PCI Express Switch.
Boşta olan bir SATA diske sıfırdan Monterey kurdum. Sorun halen devam ediyordu. Tum test sonucları duzgun ama After Effects de metal kullanan 3D pluginler inanılmaz duşuk performans vermeye devam ediyordu. Bu arada Geekbench sonuclarinda hicbir sorun yok. 6800XT icin OpenCL score 106315 metal score 200185 bu rakamlar Monterey de daha dusuk ama Ventura 13.4 de bariz daha yuksek. Sorunun işletim sisteminin dışında olduğunu anlayınca BIOS ayarlarılya tekrar cebelleşmeye başladım. Herkesin mutlaka acık olmasını belirttiği ReSize BAR'i kapattım ve sorunum cozuldu.
Dosya Ekleri 5700xt Big Sur.png 83,8 KB · Goruntuleme: 22
6800xt Ventura.png 86,9 KB · Goruntuleme: 21