Merhaba, mevcut sistemimi guncelleyeyim dedim ve şu donanımda karar kıldım.
ASUS ROG STRIX Z790-H
i9 13900K.
128 GB 6000MHz DDR5.
Radeon 5700XT kurulum sonrası 6800XT ile yer değiştirecek.
Bu sisteme M.2 sistem uzerine bir Windows 11 kurdum ve sipariş ettigim 1TB WD Black SN850X henuz ulaşmadığı icin SATA bir disk uzerine deneme Ventura kurayım istedim. 13.4 ve OC 0.9.2 uzerine kurulumu tamamladım. 30 35 dakikalık kurulumun sonrasında ( birkac sefer restart vs ) artık normal sistemi acmaya (Apple logosu yukleme barı bitiyor ya da verbose aktif oldugunda ekrana tam goruntu geldiği esnaya denk geliyor haliye nerede tıkandığını goremiyorsunuz ) başladığında siyah ekran geliyor ve duruyor. Klavye fonksiyonları calışır durumda sadece ekrana goruntu gelmiyor. (Navi10 icin ventura oncesi Lilu ve Whatevergreen kext ile agdpmod=pikera yeterliydi bu ilk ventura denemem olduğu icin bunların dışında bir şey cıktı ise belirtirseniz sevinirim)
Big Sur olan başka makinemdan alışkın oldugum icin ( Z390 i9 9900K Radeon 6800XT OC 0.9.0 ) ekran kartı ayarlarını kontrol ettim ama her şey normal. Bir turlu bu aşamayı gecemiyorum. OpenCore DP uzerinden cihaz tanıtımı, agdpmode = pikera eklentisi hatta araştırdığımda verbose -v parametresini kapatıp bu sorunu bertaraf edene bile denk geldiğim icin onu bile denedim ama olmadı. Ventura ve Display port kaynaklı olabilir dedim iki kablo ve farklı monitorlerle de denedim ama sonuc nafile.
Benzer bir sorun tecrube eden var mı?