Merhaba, @yusufklncc hocamın 13.4 Ventura Kurulum İmajını ve EFI dosyasını kullanarak Ventura kurulumunu gercekleştirmeye calıştım. Aldığım hatalardan dolayı stock olarak gelen Comet Lake config.plist dosyasını kullandığımda aşağıdaki hata ile karşılaştım. Sistemime tam olarak uymadığını duşunerek Config.plist'i Dortania'nın rehberi yardımıyla kendi sistemime uygun ve gerekli olan kextleri ve DSDT'leri ekleyip Intel ekran kartımı tanıtmak icin uygun olan AAPL,ig-platform-id'yi secip kurulum icin cihazımı yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra hicbir şey değişmedi ve aynı hatayı alıp durdum. Bu hatanın yanında screen flickering sorunu da var maalesef, verbose modu başladıktan 1-2 saniye sonra cok uzun aralıklarla ekranım milisaniyeler kadar acılıp yeniden kapanıyor. Ayrıca belli bir sure sonra sağdaki fotoğrafta olduğu gibi Apple'ın yardım sitesine yonlendiren bir uyarı cıkıyor.

Kısaca sistem ozelliklerim:
i7 10750H CPU.
HD 630 iGPU.
RTX 2060 dGPU.
16 GB (2x8GB) DDR4 2933MHz RAM.
Eski kurulumlarımdan bildiğim kadarıyla AirportItlwm.kext uyumlu Intel Wi-Fi kartı.
Eski kurulumlarımdan bildiğim kadarıyla IntelBluetoothFirmware.kext uyumlu Bluetooth.
Samsung PM981a 512 GB M.2 SSD (bu diske kurulum yapılmayacak)
Kioxia 256 GB M.2 SSD (bu diske kurulum yapılacak)
Surprizbozan: Opencore LOG 00:000 00:000 aapl: #[EB.H.IS|!] err(0Xe)