Merhaba arkadaşlar. Github'ta ki OpenCore vanilla Catalina kurulumunu sorunsuz bir şekilde kurdum. Donanım olarak calışmayan herhangi bir şey yok. Performans olarak Cinebench R20 ve heaven Benchmark testleri olması gerektiği gibi. Ancak sistemde iki ceşit problemim var. Birincisi herhangi bir dosya, klasor veya program actığımda fare 3-5 sn kadar gecikmeli (kasarak) kayıyor ve o sırada muzik/video acıksa aynı şekilde seste birkac saniye kesiliyor ve sonra devam ediyor. Reddit, tonymacX86 ve bircok sitede birkac gundur uyumadan araştırıyorum ve bulduğum sonucları uyguluyorum ancak herhangi bir cozume ulaşamadım. Sistemime en yakın başarılı kurulumların (CPU ve mobo) EFI dosyaları ile yaptığım denemelerimde de sonuca ulaşamadım. Şoyle ki bundan once ki sistemim 7700K ve B250M D2V'de de aynı sorunu yaşamış ve cozume ulaşamamıştım. İnternette sorunun 5700XT olduğunu gozlemledim bazı insanlar aynı sorunu yaşamışlar cozumleri bende işe yaramadı ya da uygulamayadım.
İkinci sorunum ise M.2 SSD'nin sistemde external (Harici/Cıkarılabilir) olarak gozukmesi. Anladığım kadarıyla bootcamp harici bir sorun teşkil etmiyor ama emin değilim. Bu konu ile ilgili Reddit'te bulduğum bir sonucu harfiyen uyguladığım halde hala harici gozukmekte.
Kurulumu BU adrese gore yaptım. Config dosyasını sitenin en altında check ettiğimde bir sorun gozukmuyor. Yine kontrol edebilmeniz icin buraya koyacağım.
Sistem bilgileri;
Ryzen 7 3700X @4.3GHz.
MSI 5700XT Nitro+
MSI B450M Mortar Max.
2x8GB DDR4 3600MHz.
XPG S40G 1TB M.2 SSD.
EFI bilgileri;
config.plist
ACPI:
SSDT-EC.aml(kurulum sırasında oluşturdum. 3 adet cıktı aldım ancak izlediğim REHBER videoda sadece bunu attı, ben de oyle yaptım.)
Drivers:
Applegenericinput.efi Openruntime.efi Usbkbdxe.efi Vboxhfs.efi Kexts:
Amdcpumonitor.Kext Amdryzencpupowermanagement.Kext Applealc.Kext Applemcereporterdisabler.Kext Gpusensors.Kext Lilu.Kext Radeonmonitor.Kext Realtekrtl8111.Kext Smcamdprocessor.Kext Virtualsmc.Kext Whatevergreen.Kext