Eski laptopuma deneysel OS X Lion 10.7. 5 kurdum. Ancak işletim sistemini 64 Bit calıştırdığımda ekran kartını calıştıramıyorum. 32 Bit calıştırdığımda ise ekran kartı calışıyor. Bu surumu başarılı denemeler olduğu icin kurdum. Aslında daha guncel bir surum kurmayı istiyorum. Sorunum ise 64 Bit işletim sisteminde ekran kartını calıştırabilmek veya daha guncel bir surumu 32 Bit calıştırarak ekran kartını tanıtmak. Arch=i386 komutu guncel işletim sistemlerinde calışmıyor sanırım. Bir yolu varsa da ben başarılı olamadım.
Sistemim:
HP Pavilion DV6000 Laptop Core 2 Duo T7200 2GHz NVIDIA GeForce GO 7400 128 MB RAM 4 GB 800MHz 80 GB HDD
Osx Lion da Ekran kartını NVEnabler. Kext ile tanıttım. (Gerci bir suru NV kexti var hangisi calıştırıyor tam olarak emin değilim)
64 Bit icin sonradan NVEnabler64. Kext cıkmış ama ben de calışmadı. 64 Bit calıştırdığımda En son giriş ekranında kilitleniyor.
Başarılı Maverics ve El Capitan kurulumlarım var. Ekran kartımı tanıtabilirsem El Capitan kurmak istiyorum. El Capitanı 32 Bit calıştırabilir miyim. Ya da 64 Bit calışmayan ekran kartımı 64 Bit'te calışmasını nasıl sağlarım.
Selam lar.
Belirtmeyi unutmuşum. Ekran kartım 64 Bit destekliyor. Zira Win10 64 Bit kullanıyordum.