Merhaba
Sıfır bilgim ile, tum gunumu harcayıp bu forumda yer alan Mavericks surumunu kurdum. Bu işle uğraşan arkadaşların, benim yaşadığım sorunları yaşamaması icin ve kurulum videosunda anlatılmamış bir kac sorunun cozumunu ve bootloader ozelliklerini paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olur.
Başlangıcta Bootloaderı Atlamak
Mavericks başlangıcında bootloader ekranından, surekli Mavericks veya Windows (İki secenek yuklu ise bile aynı cozum gecerli) secimini yapma zahmetinden kurtulmak icin, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Clover Configratorden, diskimizdeki EFI bolumu Mount edildikten sonra "EFI/CLOVER/Config.plist" ayar dosyasını actıktan sonra "Boot" ve "Arguments" stringinin hemen altına aşağıdaki kodları eklemeniz yeterli olur.
DefaultVolume
Mavericks
Timeout
1
DefaultVolume un altına, işletim sistemini kurarken yazdığınız disk ismini girebilirsiniz.
Timeout ve altındaki integer sayısı = Kac saniyede otomatik secip atlayacağını belirtir.
Ornek:
Boot
Arguments
-v npci=0x2000
DefaultVolume
Mavericks
Timeout
1
Calışmayan USB Portları (Klavye, Mouse vb) Tekrar aktif etme
Tekrar Clover Configratorden EFI bolumunu Mount ettikten sonra, "EFI/CLOVER/Config.plist" i acıyoruz ve Aşağıdaki kodları, en altta yer alan " " ten bir onceki satıra ekliyoruz.
Devices
USB
FixOwnership
Inject
Ornek:
Devices
USB
FixOwnership
Inject
** Satır bitimini gosteren ve stringinden once eklemiş olduk.
** Dikkat etmeniz gereken Onemli Nokta, eğer config dosyanızda " Devices " yer alıyorsa, sadece aşağıdaki kodları, "devices" in (buraya) stringi arasına eklemeniz yeterlidir.
USB
FixOwnership
Inject
Loader ekranına Tema kurmak
Başlangıcta, işletim sistemi sectiğiniz ekranın temasını değiştirmek icin;
Mavericksi kurduktan sonra, Clover sistemini yuklerken extra olarak "Themes" i secmiş olmanız veya tekrar kurup secmeniz gerekiyor. Uşenmezseniz, tek tek internetten bulup, beğendiğinizi indirebilirsiniz.
Clover Configurator de, diskimizdeki EFI yi Mount ettikten sonra, indirdiğiniz temayı veya varolan temaları "EFI/clover/themes" temalar bolumunden inceliyebilirsiniz veya kurabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz temayı ise, config.plist dosyamızı acarak, aşağıdaki şekilde o alanı değiştirip veya tekrar yazıp ekleyebilirsiniz.
İşlem bu kadar.
Yukarıda ki yaptığımız tum işlemleri, tek bir config dosyasında toparlayıp, aşağıda ozet gectim.
Umarım acıklayıcı olmuştur..
Diğer cektiğim acılar ve cozumlerinde goruşmek uzere