Merhaba
Yaklaşık 3 saattir cozemediğim bir problemim var.."Intel dp55wb" anakartlı i5 işlemcili bir bilgisayara sahibim ve Technopat kurulum videosu ile beraber sistemi yukledim. Ancak, Clover Boot Manager den mavericksi başlattığımda, Mac acılıp masa ustu cıktığı an klavye ve mouse un hatta sanırım butun USB portlarının elektriği gidiyor.
İşin ilginc kısmı, Mavericks yuklu usbyi takıp usb den start verdiğimde bir sıkıntı olmuyor.
Ayrıca sonradan cozduğum, Clover Boot Manager da "Options" -> "PCI DEVICES " da yer alan "USB Ownership " i işaretliğim zaman, herhangi bir sorun olmadan USB Portları calışıyor. Sorun şu ki, Her bilgisayar yeniden başladığında, Options a girip PCI devices bolumunden USB Ownership i surekli işaretlemem mi gerekicek ? Veya Usb bellekten mi başlatacağım ? :|
Denediğim yollar;
-Clover Boot Manager da, başlangıcta Options ta Usb Ownership sectiğimde, sistem acılığ masa ustu geldi ve herşey sorunsuz calışıyordu.. Ancak, tekrar restart attığımda, ayarlar eski haline donmuş oldu :|
-Mavericks yuklu USB belleği taktığım zaman, onunla start verdiğimde calıştığı icin, icindeki EFI dosyalarını, kendi belleğime Mount ederek değiştirdim ve başarısız oldum.
-Clover Configurator den butun ayarları denedim, ama başarısız oldum. Sanki hic kayıt etmiyor gibi..
-Volumes/Mavericks de yer alan EFI dosyalarına bakarak, kendi EFI dosyamı değiştirdim yine cozemedim (Burayı cok kurcalamadım)
Anlayan bilen varsa eğer, yardımcı olabilirse hayır işlemiş olur.. yoksa kanser olacağım sanırım :
Saygılar, sevgiler.