Merhaba arkadaşlar,

Daha oncede AMD FX işlemci tabanlı masaustu bilgisayarıma Mac OSX kurulu yapmaya calışıp başarısız olmuştum. Sonrasında sinirlenip bir daha denememiştim. Ancak aklıma laptopumun İntel işlemcili olduğu geldi. Bende tekrar duşunup Mac OSX kurmaya niyetlendim. Şimdi iATKOS ML2'yi indirdim. Oncelikle şunu soylemem gerekiyor ki hem Mac OSX'i hem de Windows'u kullanmam lazım. Ancak anakartımın UEFI desteği yok. Ancak EFI desteği bulunuyor.

Ben bu bilgisayar ile Dual Boot işlemi yapabilir miyim?

Eğer yapabilirsem oncelikle sanal bilgisayarda ML2'yi flash diske yazdırmam gerektiğini biliyorum. Sonrasında yapmam gereken işlemleri tam olarak bilmiyorum. Tum rehberleri izlememe rağmen acıkcası biraz kafam karışık. Neyi hangi sırayla yapacağımı bilemedim. Bana ozellikle yapmam gereken işlemleri acık bir dil ile duzgunce acıklayabilecek kişilere teşekkur ederim.

Sistem ozellikleri;
Kod:Panoya kopyala
--------[ AIDA64 Extreme ]---------------------------------------------------------------------------------------------- Surum AIDA64 v4.60.3100/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 4.1.611-x64 Rapor Turu Rapor Sihirbazı [ TRIAL VERSION ] Bilgisayar EMIRCAN Oluşturan Emircann İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Home Premium 6.1.7601.18409 (Win7 RTM) Tarih 2014-09-17 Saat 22:41 --------[ Ozet ]-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bilgisayar: Bilgisayar Turu ACPI x64-based PC (Mobile) İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Home Premium İş. Sis. Servis Paketi [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 11.0.9600.17280 DirectX DirectX 11.1 Bilgisayar Adı EMIRCAN Kullanıcı Adı Emircann Oturum Etki Alanı [ TRIAL VERSION ] Tarih / Saat 2014-09-17 / 22:41 Anakart: CPU Turu Mobile QuadCore Intel Core i7-2630QM, 2200 MHz (22 x 100) Anakart Adı Lenovo KL3 Anakart Cipseti Intel Cougar Point HM65, Intel Sandy Bridge Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ] DIMM1: Ramaxel RMT3020EF48E8W1333 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (10-9-9-24 @ 666 MHz) (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz) DIMM3: Ramaxel RMT3020EF48E8W1333 [ TRIAL VERSION ] BIOS Turu Phoenix (02/11/11) Goruntu Birimi: Goruntu Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 6570M (1 GB) Goruntu Bağdaştırıcısı AMD Radeon HD 6570M (1 GB) 3D-Hızlandırıcı ATI Mobility Radeon HD 5730 (Madison) Monitor AU Optronics B156XW02 V2 [15.6" LCD] Cokluortam: Ses Bağdaştırıcı ATI Radeon HDMI @ ATI Redwood/Madison/Capilano - High Definition Audio Controller Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC272 @ Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B-3] Depolama : IDE denetleyici Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller IDE denetleyici JMicron PCIe MS Host Controller IDE denetleyici JMicron PCIe SD Host Controller IDE denetleyici JMicron PCIe SD/MMC Host Controller IDE denetleyici JMicron PCIe xD Host Controller Disk Surucusu WDC WD7500BPVT-24HXZ SCSI Disk Device (750 GB, 5400 RPM, SATA-II) Optik Surucu DTSOFT Virtual CdRom Device Optik Surucu Optiarc DVD RW AD-7710H SCSI CdRom Device (DVD+R9:6x, DVD-R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART Sabit Disk Durumu OK Bolumler: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] D: (NTFS) 437.8 GB (436.9 GB boş) Toplam Boyut [ TRIAL VERSION ] Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Klavye Standart PS/2 Klavye Fare HID uyumlu fare Fare Synaptics PS/2 Port TouchPad Ağ: Birincil IP Adresi [ TRIAL VERSION ] Birincil MAC Adresi C0-CB-38-9D-83-BC Ağ Bağdaştırıcısı Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet Ağ Bağdaştırıcısı Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (192. [ TRIAL VERSION ]) Cevre Birimleri: Yazıcı Fax Yazıcı Microsoft XPS Document Writer USB2 denetleyici Intel Cougar Point PCH - USB EHCI #1 Controller [B-3] USB2 denetleyici Intel Cougar Point PCH - USB EHCI #2 Controller [B-3] USB-Aygıt Generic USB Hub USB-Aygıt Generic USB Hub USB-Aygıt Lenovo EasyCamera USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt USB-Aygıt USB Bileşik Aygıt USB-Aygıt USB Giriş Aygıtı USB-Aygıt USB Giriş Aygıtı USB-Aygıt USB Input Device (Logitech Download Assistant) Pil Microsoft AC Bağdaştırıcısı Pil Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yontemi Pili Pil Microsoft Bileşik Pil DMI: DMI BIOS Sağlayıcısı LENOVO DMI BIOS Surumu 3FCN19WW DMI Sistem Ureticisi LENOVO DMI Sistem Urun Adı IdeaPad Y560p DMI Sistem Surumu Rev 1.0 DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Sistem UUID [ TRIAL VERSION ] DMI Anakart Ureticisi LENOVO DMI Anakart Urun Adı KL3 DMI Anakart Surumu Rev 1.0 DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Ureticisi LENOVO DMI Kasa Surumu Rev 1.0 DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Turu Notebook

@Recep Baltaş