Sistemimde Mojave kuruluydu, bugun Catalina'ya temiz kurulum yaptım.
Mojave'de uzun suredir safari kullanmıyordum, safari 12'den itibaren cok ağırlaştığı icin. Temiz kurulumla belki hızlanmıştır diye sadece Safari'yi kullanıyorum, şu an icin herhangi bir hız problemi yok ancak Safari'yi ust bar'dan "Safari'den cık" komutuyla kapatmama rağmen, daha sonra tekrar actığımda son oturumda kapatırken aktif olan sekmelerle birlikte acılıyor.
Gorselde de gorulebileceği gibi safari'de tercihler'de "safari şununla acılır" diye bir ayar var, oraya bakılırsa temiz bir sayfa gelmesi soz konusu değil zaten. Ya son oturumdaki tum pencereler, ya da son oturumdaki tum ozel olmayan pencereleri secebiliyoruz. Yani 10 tane sekme acıkken ben Safari'yi kapattım, 10 dakika sonra tertemiz ana sayfa ile başlayan bir safari gelsin diyemiyoruz sanırım. O son oturumdaki sekmeler illa ki geliyor. Ustelik bunları bufferda tutmak icin RAM de harcıyor olsa gerek sistem.
Bayağı suredir safari kullanmadığımdan belki Catalina oncesinde gelmiş bir ayar olabilir, o yuzden Catalina ile alakalı mı bilemiyorum. Acaba bunu duzeltme imkanı var mı? Yoksa Mojave'de olduğu gibi safari'ye yine erken mi veda etmeliyim?
Cozumu kendim buldum, Sistem Tercihleri > Genel > Uygulamadan Cıkarken Pencereleri Kapat ayarı kapalıydı, onu aktive edince Safari Şununla Acılır menusune "Yeni bir pencere" seceneği geldi. Cozuldu olarak işaretlenebilir, teşekkurler.