Herkese merhaba,

Pek de iyi anlaşamadığım MacBook Air'e format atmak istedim. Baktığım kadarı ile yonergeleri uyguladım. İlk başta disk izlencesinden HDD'yi sildim ve USB belleğe Transmac ile High Sierra surumunu indirip yazdım.

1. Sorun: Alt(options) tuşuna bastığımda HDD ya da USB seceneği cıkmıyor sadece Internet Recovery acılıyor. İnternetteki tum videolarda acılışta bu tuşa basıldığında bir HDD/USB seceneği sunması ve buradan da secim yapılarak kurulumun yapılası gerekiyor anladığım kadarıyla.

2. Sorun: Tamam USB'den surum vs. bir şey yapmadan Lion surumune geri yukleyeyim internet uzerinden diyorum. Bu sefer de "macOS X yuklemek icin gereken ek bileşenler indirilemiyor" uyarısını alıyorum. Cozum olarak ulkemizde bu sistemin iyi calışmadığı bundan dolayı DNS ayarlarını değiştirmemiz yazıyordu, gereken değişikliği yaptım fakat sonuc gene aynı. Bir başkası yine ağ ayarlarından olabileceğini yazmış ve telefonun hotspot kullanılarak Recovery yapılabileceğini yazmış. O da calışmadı.

Şu an PC'ye herhangi bir yukleme yapamıyorum ve bu şekilde kaldı. Araştırdığım hic bir yerde net bir şeye ulaşamadım, muhtemelen var ama ben artık 2 gundur konu ile alakalı kor oldum bulamıyorum. Bana yardımcı olursanız cok memnun olurum. Şimdiden teşekkurler.

PC bilgileri:

MacBook Air (11-inch, mid 2011)
1.6 GHz Intel Core i5
2 GB 1333 MHz DDR3
Intel HD Graphics 3000 288 MB