Selamlar,
Oncelikle Mac'a oldukca uzak birisiyim.

Eşimin A1278 model ve altında 2010 yazan bir MacBook Pro'su var. Hatırladığı kadarıyla 2008-2009 yılları arasında almış. Daha once sorun verdi ve recovery'den duzelttim. Bir yıl sonra şimdi tekrar sorun verdi ancak recoveryden duzelmedi (command+r). Internet yuklemesini (Shift-Option-Komut-R) denedim ancak o da olmadı, 2 milyar gun kaldı gibi sacmalıyor. Yabancı forumlardaki yorum Apple tarafından eski modeller icin bilincli bir "kullanım dışına atma" mudahalesinin olduğu.

İnternetten araştırdım ve şuan icin geldiğim nokta; formatladığım HDD'ye, USB'den boot ile tekrar kurulum. Bir cok farklı Yosemite ve El Capitan dmg/iso installerlar indirdim, tranmac ve balenaEtcher gibi uygulamalarla yazarak denedim. Ancak hicbirinde sistem acılışta USB'yi gormuyor. Clover yazdığım USB'yi goruyor. Sistemde en son Yosemite 10.10 calışıyordu yanlış hatırlamıyorsam. En son indirdiğim bir High Sierra acılışta (option) gorundu ancak o da kurulumu dmg dosyası hasarlı diyerek kabul etmedi. Tahminim hatalı değil, ancak sisteme uygun değil. Başka bir Mac olmadığı icin onun uzerinden Apple Store ile indirme de yapamıyorum.
Şu adresten anladığım (Mac OS X Compatibility Guide by Mac Model) Yosemite veya El Capitan kurmak en sağlam cozum. Sonrasında guncelleme alır mı bilmem ancak yıl ve model konusunda netleşemediğim icin, daha oncede Yosemite calıştığı icin, en uygun surumler bunlar gorunuyor.
Velhasılı, temiz bir Yosemite installer'a ihtiyacım var. Sosyaldeki linkler maalesef olmuş. Link paylaşılırsa memnun olurum.
Sonrasını halledebilir miyim, deneyim goreceğiz.
Şimdiden teşekkurler.