Arkadaşlar 2013 Ekim ayından beri Mac OS X uzerine zamanım da musait olunca baya bi uğraş araşştırma vs yapabildim.

Netice olarak onlarca kez değişk bilgisayarlara LPTOP MASAUSTU bilgisayara BAŞARILI kurulum yaptım.

Karşılaştığım sorunlar kolaylıklar hatalar donanım sorunları vs derken KENDİ ACIMDAN GORDUĞUM TECRUBE EDİNDİĞİM BAZI KONULARI maddeler halinde sıralamak istiyorum.

Sizler de benzer veya farklı karşılaştığınız sorun ve cozumleri buraya yazabilirsiniz...

İNTEL İŞLEMCİ CHİPSET ve NVİDİA EKRAN KARTI kombinasyonu en iyi sonucu veriyor. REALTEK SES - ETHERNET KARTI MULTİBESAT, DSDT, VOODOOHDA ile rahatca yuklenebiliyor. ATHEROS AR 9485 haricindeki WİRELESS kart modellerinde sıkıntı yaşamadım. Ancak RALİNK yazılımını kullanan USB WİRELESS adaptorlere bir turlu uyum sağlayamadım. ( sanırım benim hatam ) İNTEL HD 4000 ve uzeri kartlara sahip bilgisayarlar tam performanslı calışıyor. ATİ RADEON kartlarda da sorun cıkmadı. ASUS ANAKART ASUS X54C ARCELİK LENOVO laptoplara başaılı kurulum yapabildim.
Son gunlerde dikkatimi ceken bir husus da Kuruluma gecişi başarısızı yapabilen sorunun FLASH DİSKTE yuklu bulunan BOOTLOADER olabileceği... Şoyle ki:
LENOVO G580 İNTEL CELERON 2.GHZ İŞLEMCİ İNTEL HD 3000 EKRAN KARTI 4 GB RAM UEFİ ANAKART REALTEK SES KARTI ATHEROS AR 9485 WİRELESS ( kext yok maalesef ) 320 GB HDD Bu LAPTOP a yukleme yaparken UNİBEAST ile ORİJİNAL APPSTORE imaj attığım FLASH diskle kurulumu başlatamıyordum.

darkwake UseKernelCache=No USBBusFix=Yes GraphicsEnabler=No IGPEnabler=No

Komutlarıyla anca kuruluma gecip kurulum bitince USBBusFıx=No komutunu kullandığımdan dolayı USB lerin calışmamasıyla karşılaştım.

Flahdiske CLOWER bootloader atınca ya da forumda verilen RAW imajda var CLOWER... Bunu kullanıca hic komut girmeden rahat ve sorunsuzca kurulum yapabildim...

UYARI: Eğer sisteminizde 2 tane EKRAN KARTI varsa kuruluma gecerken Kartların hangisini kullanacaksanız orneğin NVİDİA...

CLOWER boot ekranındayken altta GRAPHİCS e girin Burada INJECT İNTEL işaretliyse kaldırın veya BAKTIĞINIZDA ZATEN NVİDİA veya ATİ ( siz hangi kartı kullanacaksanız ) İNJECT NVİDİA ATİ vs işaretliyse dokunmayın.

Eğer MASAUSTU BİLGİSAYARDA cift ekran kartı var ve HARİCİ KART NVİDİA veya ATİ ise MUTLAKA CLOWER + OPTİON + GRAPHİCS ekranında İNJECT ATİ veya NVİDİA yı işaterleyin... YOKSA KURULUMA GECEMEZSİNİZ...

Yazdıklarım tamamen kendi tecrubelerimdir. YANLIŞ BULANLAR veya FARKLI COZUMLERİ OLAN arkadaşlar tesbitlerini yazabilir...