Arkadaşlar yapılan tum bu rehberleri gozden gecirdim ama ya benim anlamakta zorluk cektiğim bir konu var ya da bu işte mantık hatası var şoyle ki:
UEFI kurulum (GPT) ve Legacy (MBR) kurulum diye iki tane kurulum ceşidi var. Legacy kurulumlarda disk eski bir disk bolumleme tablosu olan MBR şeklinde formatlanıyor, UEFI kurulumlarda ise GPT adında yeni bir disk bicimi olan ve 2,2 TB uzeri harddiskleri de destekleyen bir disk bolumleme tablosuna formatlanıyor. Windows icin bahsediyorum, Legacy (MBR) kurulumlarda sadece 100 MB civarında "Sistem Ayrıldı" bolumu oluşurken, UEFI kurulumlarda hem "sistem ayrıldı" hem de " MSR, ve EFI gibi bolumler oluşuyor. Mavericks 10.9.2 kurulumunda daha onceden UEFI kurulum yapılmış ve UEFI kurulum yapıldığı icin GPT formatında olan ve EFI bolumunu de iceren bir Windows 8.1 uzerine Mavericks kuruluyor. Clover configurator'da "mount EFI" denildiğinde iki tane EFI bolumunun cıkmasının sebebi hem USB'de bir EFI bolumunun hem de windowsun UEFI kurulumuyla sisteme gelmiş olan EFI bolumunun olması ve Clover configurator'ın bize ikisinden birini secmemizi istemesi Bircok kullanıcının "mount EFI" işleminde disk secme ekranının cıkmamasının sebebi dual boot yapmak istedikleri windowsun daha onceden UEFI olarak kurulmuş olmaması ve sistemde halihazırda bir EFI bolumunun olmamasıyla Clover Configurator, "mount EFI" dediğimizde sadece USB'nin icindeki EFI bolumunu goruyor olması. Buraya kadar her şey tamam.
Bu sırada kurulumlar esnasında deniliyor ki "MBR bir diske kurulum yapıyorsanız USB'ye yama atmanız gerekmekte," Mantık Hatası 1: USB'ye yama atsak bile MBR bir diskte EFI bolumu yok yani Clover configurator'u acsak bile "mount EFI" dediğimizde yine sadece USB'nin icindeki EFI bolumunu gormuş olacağız ve USB'deki boot dosyalarını sisteme atamadığımızdan her Mac'i acmak istediğimizde USB'yi takmak zorunda olacağız. (Bizzat yaşadım...) "UEFI desteği olmayanlar Chameleon bootloader'ı kullanabilir." deniliyor. HATA 2: Chameleon bootlader'ı kursak bile yine EFI bolumu olmayacak, biz USB'nin icindeki dosyaları nasıl sisteme atıp da sistemin kendini boot edebilmesini sağlayacağız? BONUS HATA: Bildiğiniz gibi iMessage'ın calışabilmesi icin yama gerekmekte ve forumda gosterilen bu yamayı "Extra" bolumune atmamız soyleniyor. İyi hoş da Clover bootloaderla kurduğumuz bir Hackintosh'da "Extra" bolumu oluşmuyor, Chameleon'da oluşuyor. Bu konuda aydınlatırsanız cok sevinirim. Tum bu yazılanları sabırla okuyup cevap verirseniz cok sevinirim. @Recep Baltaş