Merhabalar, ben Mehman, Baku Azerbaycan'da oturuyorum,ilk once Turkiye'de madende yaşanan faciadan dolayı uzuntulerimi bildiriyorum, Turkiye milletinin başı sağ olsun, uzun suredir Mac Os denemek ucun Apple bilgisayarı almayı duşunuyordum, ama sizin saytda aynı zamanda hem Win, hem de Mac Os bır catı altıda kullanılabılınır yazılarını okuduktan sonra neden 2. bılgısayar alıyım ki diye duşundum, sitenizde ve Yotube'de anlatdığınız şekilde tum yolları denedim sonuc olumsuz, bu kouda yardımınıza ihtiyacım var: İlk once bilgisayarımın bilgilerini resimlerle gostereceğim.
Bilgisayarı Azerice secilmiş ama size zorluk yaşatmayacağını duşunuyorum.
Bilgisayarın ekran kartı aşağıdaki gibidir:
Markası: Toshiba A 660 Satelite
İlk olarak tavsiye ettiğiniz Win32 disk imager ile raw dosyasını flash belleğe yazdım:
Yazılımdan sonra usb belleğim boyutu anlatdığınız gibi kuculdu ve iceriği aşağıdakı
resimdeki gibidir.
Daha sonra anlatdığnız gibi Paragon Partition Manager™ 12 Professional program yardımı ile hd uzerinden 50 gb Aple HFS belleği ayırdım.
transMac kullanarak NVIDIA kext ler silindi.
Şimdi onemli konuma geldik, BIOS ayarları, benim bilgisayarımın bios unda pek fazla bir secenekler bulunmamakta, sadece sata ayarını AHCI olarak ayarladım, her sayfasının da resimleri aşağıdakı gibidir.
Daha sonra Bios menuden Usb bellekten başlattım, sonuc olumsuz, Enter tuşuna bastığımda ekran karardı ve altda ki 2. resimdeki hatayı verdi:
Ben pes etmedim, farklı yoldan denedim, BDU_v2_183b program yardımı ile 2. bir usb belleği takarak aynı program uzerinden 2. belleğe format attım:
2. belleğim Clover ismi altında 44,2 MB oluşturdu:
İceriği aşağıdakilerden oluşuyor:
Bilgisayarı boot menusunden 2. bellek uzerinden yeniden başlattım ve sonuc aşağıdakı gibidir:
Clover'a ulaştım sonunda:
Anlatdığınız gibi "Options" bolumunden "Graphics İnjektor" menusunden ayarımı yaptım:
Mac OS kurulumuna başlattım:
Ekranda yazılar aşağıdaki gibidir ve sonunda "Kill all operations" yazısı cıktı, onu cekmeye yetişemedim cok hızlı oldu ve ardından bilgisayar kendinden yeniden başladı.
Şimdi hocam, olabilir buyuk bir ihtimal neredeyse bir hata bıraktım da sonuc olumsuz oldu, ya da olabilir benim bilgisayar uyumsuz olabilir, bu konuda yardım etmenizi rica ediyorum, onceden teşekkurlerimi sunuyorum. Azerbaycan'dan sevgilerle...
Dosya Ekleri Ashampoo_Snap_2014.05.22_20h21m06s_003_Win32 Disk Imager.png 101,1 KB · Goruntuleme: 328