Merhabalar, bilgisayarıma ozellikle Xcode uzerinde calışmak, gerektiğinde Photoshop ve Final Cut'ta ya da başka herhangi bir programda render almak icin Hackintosh kurmayı duşunuyorum.
Sanal olarak Mojave kurmuştum ama sanırım yanlış yapmışım, 8-10 GB RAM ve 8-12 cekirdek ayırmama rağmen cok fazla kasma yapıyor bu şekilde. Ekran kartımla en uyumlu High Sierra surumunun olduğunu buradan oğrendim. Sormak istediğim asıl konu ise ayrı bir SSD'ye temiz bir kurulum mu yapmam gerekiyor ki eğer oyleyse yeni bir SSD almam gerekecek. Sistemimi duzgun bir şekilde optimize ederek aynı zamanda Windows'u da kullanarak herhangi bir donma, kasma vs olmadan 2017 sonrası MacBook Pro ya da iMac gibi bir performans alabilmem mumkun mu acaba? Bir de eğer uygunsa ve gerekliyse sadece Hackintosh icin uygun ve orta maliyetli bir SSD onerebilir misiniz?
Cevaplarınız icin şimdiden teşekkur ederim.
Anakart: ASUS B350-PLUS Prime 2133-3200MHz(OC) AM4 ATX
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz 16MB AM4 14nm
Ekran kartı: Palit GeForce GTX 1060 Dual 6 GB
RAM: Kingston 16 GB HyperX Predator siyah 3000MHz CL15 DDR4
SSD: Adata ASU800SS 128 GB
HDD: Toshiba P300 3.5"SATA 3.0 1TB
Bir de işe yarayacaksa AMD ekran kartına gecmek mantıklı mı sizce, yoksa Intel sistem mi toplamalıyım? Intel sistem toplamam yine birkac ayımı alabilir ama parcaları guncellemek adına.