This item is temporarily unavailable (Bu oge gecici olarak mevcut değil) Hatası.​Arkadaşlar, MacBook'ta Alt + CMD + R yapıp diski temizledim, daha sonra sıfırdan Yosemite'ı indirdi, dunya simgesi cıktı bir sure. Daha sonra kurulum icin diski seciyorum, iCloud giriyorum ve yukarıda belirttiğim hatayı alıyorum. USB'den atmaya calışıyorum ama bir turlu USB'den başlamıyor. Ek olarak şunu soyleyeyim: USB'ye Windows yazdırdım, şu an onu kuruyor yani USB'ye macOS yazdırmayı beceremiyorum sanırım. Hadi şu sorunu bir halledelim . Apple 400 TL dedi. Oğrenci adamız, 400 nedir? KYK krediyi beklemeyeyim.

omrbrksnmz dedi:
Sorunu cozdum arkadaşlar. Benim gibi sorun yaşayanlar varsa eğer nasıl cozduğumu sırasıyla anlatacağım. Bu anlatacağım uygulama Windows bir PC'den Mac icin USB format diski oluşturmak icindir.
Oncelikle flash diski bicimlendirmek ve GPT olarak boluntuleme yapmak icin;
Başlat Menusunden CMD yazıp Komut istemini "Yonetici olarak" acıyoruz.
ilk olarak diskpart yazıyoruz. Daha sonra"list disk" yazıyoruz.
Burada Disk 0, disk 1 , disk 2 gibi kac adet diskiniz varsa onlar cıkacaktır. Eğer tek bir hard diskiniz varsa ve bir adet USB takılı ise disk 1 sizin USB'niz olacaktır.Size kısmından da takılı disklerin boyutunu gorup USB'nizin boyutuna gore de diskinizi secebilirsiniz. Ben disk 1'i sizin USB'niz olarak varsayıp o secilde komutları yazacağım. Unutmayın eğer yanlış diski secerseniz diskinizin icerisindeki bilgiler silenecektir.

select disk 1 > clean > convert GPT > create partition primary yazıyoruz. ">" işaretini koyduğum yerlerde enter tuşuna basıp komut giriyoruz. Hepsini tek komut şeklinde yazmayın. Bunları yaptıktan sonra artık USB'niz GPT halinde ve bicimlendi.

Sıradaki adım Torrent veya internetten istemiş olduğunuz bir siteden MacOS X .dmg dosyasını indirmek. Bu dosyaların boyutu surumune gore artıyor. 4-6gb arası. İndirim işlemini yaptıktan sonra TransMac programını indirip, kurun. TransMac uygulaması ile .dmg dosyasını USB belleğine atıp, Mac'ten kurulum yapacağız.
Daha once bu işlemleri yaptığınız halde Alt tuşuna bastığınız halde USB'yi goremiyorsanız buraları dikkatlice okuyup tekrar uygulayın. Buyuk ihtimalle sizler benim gibi indirmiş olduğunuz MacOS.dmg dosyasını direkt olarak TransMac ile USB'ye attınız.
TransMac'i sol ust koşede yer alan kucuk simgelerden ilkini tıklıyoruz(Open disk image) Buradan indirmiş olduğumuz .dmg dosyasını bulup ac diyoruz. İndirmiş olduğumuz dosyayı sol tarafta gorebilirsiniz. Eki Goruntule 283327
resimde gorduğunuz 4 numaralı InstallESD.dmg dosyasını sağ tıklatıp kopyalayıp masaustune yapıştırın. Daha sonra USB'nizi takın ve TransMac dosyasını"yonetici olarak calıştırın" . TransMac acıldıktan sonra sol tarafta USB'nizi goreceksiniz. Sağ tıklayarak "Restore with Disk Image" tıklayın. Acılan kutuda dosyayı masaustunde bulup ac deyip onayladıktan sonra USB'ye yazılmasını bekliyoruz.
Daha sonrada Mac'inize USB'yi takıp Power tuşuna diskleri gorunceye kadar alt tuşuna basıp USB nizi secin. Acılan MacOS izlencelerinden 2.sıradaki MacOS u yeniden yukle diyip yuklemeyi gercekleştiriyoruz.

Umarım sizlerde aynı sorunu yaşıyor ve cozemiyorsanız bu yontem ile cozersiniz
Genişletmek icin tıkla...

cozumu budur. indireceğiniz dosya ise Mac OS X Lion 10.7.2 DMG Mac Free Download [3.5 GB] budur