Merhabalar arkadaşlar herkese selamlar, kızıma bir cihaz aldım uygun fiyattan ozelliklerini aşağıda bulabilirsiniz. Yukarıdaki sıkıntısı olan arkadaşlara rehber olması amaclı bu kaynağı kullanabilirsiniz.

Cihaz: 2014 MacBook Air A1466 emc 2632 6.2 6.1 diye gecenlerden orjinalde, macOS Yosemite ile gelen bir MacBook.

Sorunlar 1: Setup + CMD + r kombinasyonu ile internet recovery moduna girip, Wi-Fi şifresini girdikten sonra, disk izlencesinden mevcut veya yeni taktığınız SSD'yi silip o sayfadan cıkıp moc OS yeniden yukleme aşamasında Yosemite'yi yukle dediğimizde, karşımıza gelen " bu makine icin yukleme bilgileri bulunamadı applecare danışın "
Hatası alıyoruz ve işletim sistemini bir şekilde yukleyemiyoruz.

Cozum: macOS Catalina dmg indirip, transmac ile USB'ye yazdırdıktan sonra, Mac'inizi kapatın. Hazırladığımız bootable macOS Catalina bulunan USB surucumuzu MacBook'umuza takalım, acma duğmesi ile birlikte " alt " tuşuna basılı tutalım karşımıza Catalina ekranı nihayet geldiğinde kuruluma devam edip sisteminizi sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

Netice: Anladığım kadarı ile, bu Yosemite biraz nazlı bir yazılım birkac surumu mevcut kuramamızdan gectim, sadece Catalina kurabildiğimi soylemek isterim, diğer El Capitan, High Sierra vb yazılımları gormedi. Ama Catalina'yı gordu umarım birilerinizin işine yarar. Saygılar iyi calışmalar.