İyi forumlar dilerim arkadaşlar.
Bilgisayarımı her actığımda veya yeniden başlattığımda ekran cozunurluğum 1600x1200 ve 60 Hertz olmakta. Ancak monitorum 1680x1050 cozunurluk ve 75 Hertz destekliyor.

AMD Catalyst Control Center uzerinden cozunurluğumu tekrar 1680x1050 yapıyorum, tazeleme hızını 75 yapıyorum ancak her acılışta bu işlemi tekrarlamam gerekiyor.

Bu soruna bağlı olarak yine her acılışta ekran simgeleri sol tarafa toplanıyor. Yani yerleri değişiyor. Ancak sağ tıkladığımda Gorunum>Simgeleri otomatik duzenle seceneği aktif değil.

Bir yıl once boyle bir problem yaşamıyordum. Bu problem başladığında ise Windows 10 surumune gecerek kurtulduğumu duşunuyordum. Bu problem orada da devam ediyordu ancak bilgisayar kontrol dışı kapanırsa gercekleşiyordu. Orneğin; elektrik kesintisi, fişinin cekilmesi vb.

Yakın zamanda ceşitli sebeplerden Windows 7 surumune dondum. Problem her acılışta olmak uzere yoğun ve can sıkıcı haliyle devam ediyor.

Notlarım;
Ekran kartımın bilindik bir problemi yok. Oyunlarda herhangi bir sorun oluşturmuyor, goruntuyu bozmuyor. Monitorum bir yıldan daha uzun suredir bozuk calışıyordu. Her acılışta goruntu kablosuyla 15 dakika uğraştıktan sonra goruntu geliyordu, dıızt dıızt dıızt diye kendini tekrar eden sesler cıkarıyordu, ekran ortasında masmavi bir cizgi vardı. Son zamanlarda hicbir problemi yok ustelik ekran ortasındaki mavi cizgi de kendiliğinden kayboldu.