Oncelikle konuyu doğru yere actığımdan emin değilim. Cok aradım ve en uygun yer burası gibi gorunuyordu. İkincisi ise, sistem ozelliklerimin bir kısmını hatırlamıyorum (kasa, sıvı soğutucu vs.) ama ana bileşenleri hatırımda.

Sistemim:

CPU: i7 8700K
GPU: Asus Strix 1070
RAM: Hyperx Fury 4 GB DDR4 2400 MHz CL15
Motherboard: Asus Prime Z370P

Gelelim asıl konumuza. CD ile Windows 7 işletim sistemini kurmaya calıştığımda UEFI arayuzu olan BIOS sorun cıkarmıyordu. Ne var ki kurulum başladıktan sonra klavye ve fare kapanıyor, yani calışmıyor. Bu durumun neden kaynaklandığını cok aradım ancak elle tutulur bir cevap bulamadım. Klavye ve farenin kurulum başladıktan sonra neden gittiğini bileniniz var mı? Cozumu paylaşırsanız beni cok mutlu edersiniz.

Başımdan gecen birkac meseleyi de not olarak aktarmak istiyorum. Benim şu an dizustu bilgisayarımda kullanmış olduğum Windows 7 kredi kartımın olmayışı sebebiyle maalesef korsan surum. Bu sebeple Microsoft'un resmi sayfasından herhangi bir işletim sistemini USB diski oluşturacak bir dosya biciminde indiremiyorum. Windows 10 ve diğer sistemleri otomatik indirmenizi sağlayan aracı sistemim korsan olduğu icin bana kullandırtmıyor. Diğer yontem ile indirmiş olduğum ISO dosyaları ise Rufus programında gorunmuyor. Dolayısıyla USB olarak format dosyası oluşturamıyorum.