Oncelikle belirteyim, normalde boyle bir sorunum yoktu. Dun bilgisayarım aşırı ısınmadan 2 defa kapanınca kasayı actım ve termal macunları yenilemem gerektiğini fark ettim. Bu sabah yeniledim ve bilgisayarı sorunsuz actım. Denemek icin biraz PUBG(GTAV de denedim) oynayayım dedim ve fark ettim ki sıcaklık değerleri duşuk duzeyde iken oyun aşırı derecede kasma yapmaya başladı. Bunun uzerine acaba neden olur diye gezinirken bilgisayar ozelliklerindeki başlıkta belirttiğim kısma takıldı gozum. Gecmişte bir daha yaşamıştım bu sıkıntıyı ama hatırlamadığım bir şekilde cozmuştum. Başka oyunlar denedim daha az RAM kullanan (Rocket League gibi) ve hicbir sıkıntı yaşamadım.
Daha sonra msconfig ayarı, BIOS ve CMOS sıfırlama, RAM slotlarını 1-3 den 2-4 yapma, driverları silip yukleme gibi şeyler denedim ancak sonuc vermedi. En son 9-9-9-24, XMP, 1600, 1.5 V kombinasyonlarını toptan yapınca sıkıntı gecmişti ve 8 GB olarak gordu (dolayısıyla RAM'lerde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum ve teker teker de denedim) ancak bu sefer de 10-15 dakika sonra mavi ekran aldım ve tekrar acılışta kendi kendine o frekans ayarlarını sıfırladı ve oyle acıldı.
Bir yerlerde eksiklik mi var cozemedim. Forumdaki benzer konularda yazan adımların hepsini denedim. Gorev yoneticisinde "Donanıma Ayrılmış 4147 MB" olarak gozukuyor ve ekran kartımın bilgilerinde de şoyle bir şey var ve gerekli gorseller de şu şekilde :
Kasam komple şunlardan ibaret :
2 x GSKILL RIPJAWSX F3-12800CL9D-4GBXL FX 6300 3.5 GHz GTX 1050 Ti MSI 970A - G46 Sanırım sorun elektriksel bir şeyden kaynaklıydı. (pek anlamam ama statik elektrik gibi bir şeyden olabilir.)