Merhaba. Windows 7'nin desteklediği bir cizim programı kullanıyoruz. Windows 10 kullanıcısıyım ve vazgecmek istemiyorum. Bu yuzden dual boot(cift işletim sistemi) kurmak istedim. Windows 7 bolumunu mesleki programlar icin kullanmak istiyordum.
Windows 7 dosyalarını MSI USB Tool yardımıyla flash belleğe yazdırdım. D diskini MBR bicimine donuşturdum ve 80 GB'lık ikinci bir alan oluşturdum. Format icin oluşturduğum diski sectiğimde hata alıyorum. Hata şu şekilde: “Windows Secili Konuma Yuklenemiyor. Hata: 0x80300024.”
Bu hata cihazda 2 tane disk takılı olduğundan kaynaklanıyor. Kullandığım dizustu bilgisayarımda bir SSD ve bir hard disk kullanıyorum. Windows 10 SSD'ye kurulmuş durumda. D'ye Windows 7 yuklemek icin ise SSD'yi cıkartmam gerekiyor. O zaman hard diski birincil disk olarak algılayıp format işlemi gercekleşiyor. Sorum şu:
İşlemi dediğim gibi yaparsam SSD'yi cıkartıp, format işlemi bittikten sonra tekrar takmam gerekiyor. Bu durumda 2 işletim sistemini (Windows 10 ve Windows 7) kullanabilir miyim? SSD'yi cıkartıp,taktığım icin veri kaybı yaşar mıyım?
Bunun haricinde alternatif bir oneriniz var mı?