Acer Aspire VN7-791G-57BP model bilgisayarıma USB'ye Rufus 2.18 ile yazdırdığım Windows 7 64 bit surumunu F12 tuşuna basarak USB'den boot ettiğimde videoda gorulen ekranda(Windows Başlatılıyor ekranında) donuyor ve ne kadar beklesem de sonuc alamıyorum.
Video: Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
İlk aldığımda W8.1 Single Language Turkce ile gelmişti, ben bunu kendisi teklif ettiği icin Windows 10'a yukselttim. Daha sonra dili değiştirilemediği icin kendim Windows sitesinden indirdiğim Windows 10 Home.iso dosyasını UEFI olarak kurdum. Aktivasyonunu illegal bir şekilde hallettim guncellemeleri de orijinal gibi alıyor şu anda.
Bilgisayarmın BIOS bolumunden Secure Boot kapalı ve SATA-AHCI secme bolumu bulunmuyor.
Daha onceleri Rufus 2.18 kullanarak 3.0 Sandisk ile GPT UFEI Ubuntu bile kurabilmiştim.
Denediğim ve işe yaramayan cozumler:
-Farklı Windows surumleri ve farklı sitelerden indirilen .iso dosyaları (Ultimate, Enterprise) denedim. -USB 2.0 Sandisk, USB 2.0 Toshiba ve USB 3.0 Sandisk gibi farklı USB'ler ile denedim. -GPT, MBR ve UFEI, Legacy BIOS şeklinde kurulumlar denedim. (Legacy olanlar F12 menusunde gozukmedi bile) -Bilgisayrın farklı USB 3.0 ve 2.0 portlarını denedim. -Bilgisayar takılı olan Kurulum USB'si dışınd tum aygıtları cıkartmayı denedim.