Merhaba arkadaşlar, başlıktada bahsettiğim gibi boyle bir sorunum var.

Gecenlerde bilgisayara format atmam gerekti. Format atmak icin .ISO dosyasını başka bir bilgisayardan USB'ye yazdırdım. Ardından format atmak icin bilgisayarı yeniden başlattım. USB'den başlatmak icin Bilgisayar acılırken F9'a basıp Quick Boot ozelliğine geliyorum. Daha sonra USB belleği seciyorum. Boot edilirken;

Verifying DMI Pool Data ........
Boot from CD/DVD :
_​

Şeklinde bekliyor. Ve ne kadar beklersem bekleyeyim bu şekilde kalıyor.

Bugune kadar 10'larca kez format attım ama ilk defa boyle birşey ile karşılaşıyorum. Ayrıca USB ile işlem yapmak isterken neden CD/DVD istiyor anlamış değilim.

Bu şekilde beklerken, eğer USB diski sokersem;

DISK BOOT FAILURE INSERT AND PRESS ENTER​

hatası cıkıyor.

Uyguladığım ama işe yaramayan cozumler;

Farklı .ISO dosyasını USB'ye yazdırdım. Farklı ISO yazdırma yazılımları kullandım. Boot etmeden once CD/DVD bağlantılarını soktum. (Sokunce de Boot from CD/DVD : yazısı kayboluyor ancak bekleme işlemi aynı devam ediyor.) Elimde mevcut olan ve icinde bilgilerimin bulunduğu Taşınabilir HDD uzerinden boot etmeye calıştığımda da aynı bahsettiğim hata mevcut oluyor. BIOS ayarlarını sıfırladım. BIOS pilini cıkartıp tekrar taktım.
USB ile format atmak icin başka cozum onerisi olan varsa yazabilir mi? Teşekkurler.

Edit: DVD ROM ile format atamıyorum. Diski duzgun okuması icin yarım saat sok/tak yapmam gerekiyor.