Merhaba konu bana gore biraz karışık geliyor acemi olduğum icin; gerekli terimleri vb. bilmediğimden duzgun ifade edemedim şimdiden kusuruma bakmayın.

Benim halihazırda yıllarca kullandığım bir bilgisayarım var fakat bu esnada ben ayrıca sistem topladım;
Aero300 kasa, anakart B350M-K, 8 GB 3000 MHz RAM, 600W Aerocool Power Supply, Ryzen 5 1600 AF işlemci, 240GB SSD vb. Her şeyi mevcut.
Sadece HDD ve Power Supply'ı, daha once halihazırda kullandığım bilgisayardan cıkarıp yeni sisteme montajlayacağım. Ama bunu yaparken hazır işletim sistemi yeni sistem uzerinde tekrardan acılacak mı? Bu soruya gore de 2 dipnot eklemem gerek:
1 -Windows 7 kullanıyorum; orijinal olduğunu duşunuyorum cunku Windows Update guncelleme konusunda hic sıkıntı yaşamadım.
2- Bu kullandığım işletim sistemi HDD uzerine kurulu, ben bunu yeni sistemimdeki SSD uzerine kurmak istiyorum.
Bu sorunlar kafamı iyice allak bullak ediyor, bir şeyi yanlış duşunuyor veya sacmalıyor olabilirim.

USB ile Windows10 yukle diyenler var ama benim HDD ustunde zaten bir tane işletim sistemi var yoksa onu formatlayıp silmem mi gerekiyor hazırı kullanmak daha kolay değil mi; ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?