İyi gunler arkadaşlar.
ASUS G75WV marka-model dizustu bilgisayarımda Windows 7 Home Premium SP1 64bit kullanıcısıyım. İşletim sistemimde en son sistem guncellemeri yuklu, orijinal lisanslıdır. Ayrıca donanımlara ait suruculer ve diğer Windows uygulamaları guncel olup guvenlik yazılımı olarak da Kaspersky Internet Security 2017 kullanıyorum.

Sorunum herhangi bir USB bellek veya taşınabilir harddisk taktığımda ve taktığım aygıtı Windows Gezgininde goruntulemek istediğimde bazen (5 seferde 1 gibi bir ortalama) Windows Gezgini (explorer.exe) hata verip yeniden başlıyor. Ve ardından yaptığım iceriği goruntuleme girişimlerimde hata almıyorum.

Uyguladığım cozumler olarak ise:
-Klasor şifreleme/ozelleştirme gibi explorer.exe uygulamasına entegre olan veya işlevini değiştiren herhangi bir yazılım kurulu değil.
-Dahili ve harici tum depolama suruculeri zararlı yazılım bakımından temiz.
-Ceşitli USB bellek ve harici harddiskler denendi. Sorun devam etti.
-USB bellek veya harici harddisk iceriği silindi, Low Level Format uygulaması ile formatlandı ve icerik boş iken goruntuleme girişimi yapıldı yine hata alındı.
-Sağ tık menusu olarak varsayılan harici sadece Winrar ve Kaspersky butonları var ek olarak. Bu uygulamalar silindi ve ek buton yok iken yapılan denemelerde yine hata alındı.
-Harici depolama aygıtı takılı değilken Windows Gezgini hatası almıyorum.
-Guvenli Mod ortamında harici depolama aygıtları takıldığında ve iceriğine girildiğinde herhangi bir sorun yok.

Vermem gereken ek bilgiler var ise yazabilirim.