Merhaba arkadaşlar,
Bugun bazı sebeplerden oturu bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım ve USB driver oluşturarak tekrar Windows 7 Ultimate 64 Bit kurdum.
Kurulum sureci ve kurulum sonrası bircok sacma problemle karşılaştım. Daha oncesinde aynı bilgisayara Windows 7 Ultimate 64 Bit kurdum ve hic problem yaşamamıştım. Bu sefer kurmaya calıştığımda kurulumun yarısında surekli hatalar aldım, saatler surdu durduk yere, yine hatalar aldım. Sabahtan beri bununla uğraştım, surekli farklı USB driverleri oluşturmak zorunda kaldım. Format atamamasını bir 2 RAM'den birini cıkararak cozdum. Sonra tekrar RAM'i taktım ve iki RAM'de duzgun şekilde calışıyor. Ardından bilgisayar cok5 yavaş calışmaya, her işlemde surekli kasmaya ve yanıt vermemeye başladı. Sonra zar zor driver guncellemesi ve Windows uodate yaptıktan sonra bilgsayar mavi ekran verdi. Hatayı ve sorunu HDD'nin SATA kablosunu başka bir SATA soketine takarak cozdum. Anlamadım nasıl bir şey bu, RAM'i cıkarıyorum acayip sacma bir problemi cozuyorum, SATA yer değiştiriyorum yine başka bir problemi cozuyorum. Bunların hicbirinde mantıklı bir acıklama bulamadım.
Neyse, şimdi bilgisayarım normal hızında guzelce calışıyor gibi gorunuyor fakat bilgisayarım>sağ tık>ozellikler deyince ozellikler penceresi acılmıyor. Fakat, denetim masası>sistem şeklinde calıştırınca ozellikler penceresi acılıyor. Windows arama kısmına "Windows Update" yazıp, cıkan uygulamayı başlatmaya calışınca başlatmıyor. Denetim masası>Windows Update yapınca calıştırıyor. Aynı şekilde arama kutusuna "calıştır" yazınca direkt calıştırabiliyorum fakat calıştır uygulamasını CTRL+Shift+enter ile yonetici olarak calıştırmayı deneyince calışmıyor, hicbiri bildirim/hata alıyorum. Neden boyle oldu anlamadım bir şeyler mi yanlış oldu? Tekrar format mı atmalıyım?