Bir kac siteden farklı yontemler edindim. Aşağıdaki gibi mesela.

1. Minimum 4 GB kapasiteye sahip bir USB Flash surucu
2. Windows 7 64 Bit kurulum dosyaları
3. bootx64.efi dosyası ¹

¹ Herhangi bir Windows 7 64 bit kurulu bilgisayarda C:WindowsBootEFI adresindeki bootmgfw.efi dosyasını kopyalayıp ismini bootx64.efi olarak değiştirerek elde edebilirsiniz. Alternatif olarak buradan indirip kullanabilirsiniz.
Eğer Windows 7 UEFI kurulumu yapmayı duşunuyorsanız; Kullanacağınız Windows 7 ISO'sunu (Kullandığınız işletim sistemine bağlı olarak) Dosya Gezgini ya da 3. parti bir yazılımla (Orneğin daemon tools) sanal optik surucuye takın ardından iceriğini C kok dizininde oluşturduğunuz W7 adında bir klasore (C:W7) kopyalayın veya WinRar, 7-Zip gibi bir 3. parti yazılımla bu klasore (C:W7) ayıklayın. Klasore kopyalama işlemi bittikten sonra burada 14, 15 ve 16. Adımları (AŞŞAğıda)uygulayın. (Linkte olayları USB'ye gore anlattım ama siz W7 klasorune gore uyarlayın) Şimdi değişiklik yaptığımız dosyaları tekrar ISO formatına cevirmemiz gerek. Bunun ici buradan Oscdimg aracını indirin ve indirdiğiniz Oscdimg.exe aracını C:WindowsSystem32klasorune atın. (Sisteminiz C dışında bir surucude kurulu ise adresteki C harfini o surucunun harfi ile değiştirin) Bir Komut İstemcisi (Yonetici Haklarıyla) acın ve >oscdimg -bC:Win7x64bootetfsboot.com -h -u2 -m -lWIN_EN_DVD C:Win7x64 C:64xW7.iso komutunu girin. İşlem tamamlandığında C kok dizininde 7isiminde yeni ISO'nun oluştuğunu goreceksiniz. (İsmini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz) Makalede bu ISO'yu kullanın. (Windows 8 surumleri icin bu adımlara gerek yok) MADDELER AŞŞAĞIDA
5. 14- Kopyalama işlemi bittikten sonra USB flash surucunuzde efimicrosoft klasorunde boot adında bir klasor olduğunu goreceksiniz;

6.
7.
15- Bu klasoru kopyalayıp bir ust lokasyona yani efi lokasyonuna yapıştırın. Yani hem efi hem de efimicrosoft klasorunde aynı boot klasoru olsun.

16- Yazının başında nasıl tedarik edeceğinizi belirttiğim bootx64.efi dosyasını efiboot klasorune atın;

Bu yontemi kullanarak Windows 7 UEFI Kurabilir miyim?
Kaynak: Windows 7: UEFI Kurulum icin Onyuklenebilir USB Flash Surucu Hazırlamak enpedi-Windows 7
NOT: Bende calışmadı fakat bazı kullanıcılar bunu yapmış ve rahatlıkla UEFİ kurabilmiş. (USB yerine DVD kullandım.)