Facebook'a girdim bir video izleyecektim. Bir baktım ses gelmiyor ilk once videonun sesini actım yok sonra bilgisayarın sesini acayım dedim baktım ses acma yerinde carpı işareti var. Sonra ben bunu araştırdım Youtube'ta her neyse gezginlerden ''64 bit Win 7 Win 8 Win 81 Win 10 r281'' diye bir program indirdim. Actım programı (bilgisayarım 64bit).

Realtek HD Audio surucu guncelleştirmesi diye duşunuyorum. Gezginler sonucta virus olacak hali yok. Youtube'ta cozum oyle gozukuyordu. İndirip actım 187MB'lik programı actığımda bir yukleme ekranı geldi hemen sonuna kadar geldi ve bir hata verdi.

[Realtek HD audio]
The contents of this file cannot be unpacked the executable you are attermpting to run has been corrupted please obtain another copy of the file, verify its integrity, and try again.
Genişletmek icin tıkla...

Bu hatayı verdi sonra aygıt yoneticisine girdim.
Ses ve oyun kısmına girdim orada şoyle bir ekran ile karşılaştım:

Realtek HD Audio'yu guncelleştirmeye calıştım zaten guncel hatası verdi. Sonra antivirus programımı actım ve bir tarama yaptım hic virus cıkmadı. Bir kac video daha izledim surucuyu bilgisayarımda bul> listelememe izin ver> orda 3 tane yazı vardı hepsini tek tek denedim yine hatalar verdi gercekten cıldırma aşamasına geldim kulaklığımda bir sorun yok.

Başka kulaklık ile de denedim kulaklıksız ile de denedim ayrıca kulaklığın jakını taktığımda ne jak takıldı diyor ne de cıkarıldı diyor. Denetim masasından ses kısmına girince hem kayıttan yurut kısmında hemde kayıt kısmında yuklu ses aygıtı yok diyor. Bilgisayarı kapatmadan once en son TeamSpeak3 programında bir adam IP adresimden webcam'imi bulmuştu evet şaka yapmıyorum konu biraz dağılacak ama Teamspeak3'te bir nickname ile girmiş olmama rağmen adam gercek adımı soyledi sonra ben hemen kamerayı kapattım.

Elim ile sonra kamerayı kapatıyor dedi guldu. Kufurleşmiştik o kişi ile sonra hemen Teamspeak'tan cıktım. Bilgisayarı kapattım modemi resetledim iki uc kere bilgisayarın kamerasını banladım o gunden bu gune zaten paranoyak bir şekilde yaşıyorum. Kafamı oradan kaldıramıyorum sanki her an benim goruntulerimi internette paylaşacaklarmış gibi hissediyorum.

Belki de paylaşmışlardır haberim yoktur, o olaydan sonra ben hemen aygıt yoneticisinden web kameramı devre dışı bıraktım sonrasında kaldırdım surucusunu. Ardından hemen web kamerası nasıl devre dışı bırakılır diye bir kac foruma baktım cunku web kameramın surucusunu kaldırmam ve kamerayı bantlamam yeterli değildi hemen orada windows>system32>drivers kısmından bir tane sistem dosyası silmemi istiyorlardı ben silmeyi denedim ama silemedim.

Bilmem ne installer izin vermesi gerekiyor hatası verdi. Sonra ben oradaki izin ayarlarıyla iyice bi oynadım sonra sildim o sistem dosyasını ondan sonra da bilgisayarı tekrar kapatıp actım ama bir sorun yoktu hala her an beni izliyorlarmış gibi paranoyakca bir duygu ile yaşıyorum. Konuyu biraz dağıttıysam kusura bakmayın ondan uykum geldi tekrar bilgisayarı kapattım uyudum uyandım ve şu an bu sorun ile karşılaşıyorum. Bir turlu sesini acamıyorum bilgisayarın gercekten kriz gecireceğim saat şu an 06:08 arkada Windows update calışıyor 754MB guncelleme yapılıyor.