Merhaba arkadaşlar. Dun yeni bir Windows 7 sanal makinesi kurdum. Windows 7'de eğer sistem derecelendirmesi yapmazsam sistemi ne zaman boşta bıraksam Aero kapanıyor (sanırım test yapmaya calışıyor) ve fareyi hareket ettirince Aero geri acılıyor. O yuzden bu sefer elle bir derecelendirme calıştırayım dedim ve gorduğum sonuclara inanamadım. Gorduğunuz gibi Windows 7, sanal makineme butun alanlarda 7.9 puan verdi;
Bu puanlara ulaşmamı sağlayan sanal makinenin calıştığı sistemin ozellikleri şu şekilde;
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 Anakart: MSI B450 Tomahawk MAX Bellek kiti: ADATA XPG Spectrix D60G 2x8GB DDR4 3000MHz CL16 Ekran kartı: MSI GTX 1660 Super Gaming X İşlemci soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 SSD 1: Kingston A2000 1TB (sanal makine bu diskten calışıyor) SSD 2: Kingston UV400 240GB SSD 3: Samsung 850 EVO 120GB Kasa: Corsair 275R Airflow Guc kaynağı: Cooler Master MWE White 700W 80+ Sanal makineye işlemcimin butun cekirdeklerini ayırdım. Ayrıca 8 GB RAM'de ayırdım. Sanallaştırma yazılımı olarak VMware Workstation 16.0 Pro kullanıyorum.
Daha onceden tam 7.9 puan hic gormemiştim Windows 7'de. Ustelik coğunlukla gercek bilgisayar kullanmama rağmen. Hatta eskiden bu bilgisayarda i5-3570K işlemci vardı ve Windows 7 kullanılıyordu. O zamanlar bile en fazla 7.8 puan alabilmiştim. İlk defa 7.9 puan gordum.
Siz hic Windows 7'de 7.9 derecelendirme puanına ulaştınız mı?